Най-уязвими към болести са малките деца и възрастните. Имунитетът е

...
Най-уязвими към болести са малките деца и възрастните. Имунитетът е
Коментари Харесай

По-често ли боледуват децата, родени със секцио

„ Най-уязвими към заболявания са дребните деца и възрастните. Имунитетът е една от най-обучаващите се системи в нашето тяло. Когато се роди дете, неговият имунитет е чист. Клетките му през годините стартират да натрупат познания и да помнят по какъв начин да реагират при повторна среща с вируси. Когато към този момент сме доста възрастни нашата имунна система към този момент е изчерпала своите благоприятни условия да се учи ”. Това съобщи проф. Гергана Петрова, шеф на Клиника по детски заболявания в Александровска болница.

Тя предложи бременните дами да се отдадат на удоволствия, да са спокойни и радостни. „ Ако има опция, най-хубавото за детето е да се роди по естествен метод. Децата, родени със секцио, статистически боледуват по-често. Ако е допустимо, майката да не пуши по време на бременността. Колкото по-дълго едно дете е кърмено, толкоз по-здраво ще е. С кърмата на майката детето също получава имунитет ”, изясни пред Нова проф. Петрова.

Тя предложи закаляване на бебето, което значи оптимално време то да е на чист въздух – в планина, парк, гора. Колкото по-често детето е на въздух, толкоз по-добре за него. 20-22 градуса е оптималната температура за едно бебе, при къпане – малко по-топло да е. Колкото облекла има мама, най-много с едно повече да е детето.

По думите на проф. Петрова е добре майките да оферират и вода на бебето, а то единствено ще реши дали да я пие. „ Ако детето желае вода, за какво да го лишавате ”, сподели тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР