Най-успешният съвременен тенисист Роджър Федерер разкри, че иска да играе

...
Най-успешният съвременен тенисист Роджър Федерер разкри, че иска да играе
Коментари Харесай

Федерер ще играе и на олимпиадата в Токио

Най-успешният актуален тенисист Роджър Федерер разкри, че желае да играе и на Олимпийските игри в Токио през 2020 година, които завършват ден след неговия 39-ти рожден ден. Маестрото в никакъв случай не е печелил златен олимпийски орден на сингъл. Той беше най-близо да го стори през 2012 година, когато отстъпи пред Анди Мъри на финала на Игрите в Лондон.
За Федерер това ще бъде 5-то присъединяване на Олимпийски игри, тъкмо 20 години след дебюта му в Сидни. Заради травма швейцарецът не съумя да играе в Рио през 2016 година
„ През последните няколко седмици, евентуално месец, обсъждахме с моя тим какво би трябвало да върша идващото лято след Уимбълдън и преди US Open. В края на краищата моето сърце реши, че аз би трябвало да играя на Олимпийските игри още веднъж.
Носех знамето на Швейцария два пъти – в Атина и Пекин, завоювах злато и сребро. За мен ще бъде извънредно наслаждение да вземам участие още един път, доста се вълнувам “. Федерер въпреки всичко има златен орден на двойки от олимпийските игри в Пекин 2008 година в тандем със Стан Вавринка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР