Най-успешната скиорка Микаела Шифрин заяви, че подобряването на рекорда на

...
Най-успешната скиорка Микаела Шифрин заяви, че подобряването на рекорда на
Коментари Харесай

Микаела Шифрин: Рекордът на Стенмарк няма да повлияе на решението ми да спра със ските

Най-успешната скиорка Микаела Шифрин съобщи, че подобряването на върха на шведската легенда Ингемар Стенмарк безспорно би било връхна точка в кариерата й, само че не е нещото, което е съществена цел преди да се отдръпна един ден от спорта.

27-годишната Шифрин, която ще стартира сезона този уикенд в Зьолден (Австрия), е на осем победи от равнене на върха за дами в Световната купа, държан от Линдзи Вон, и на 12 от световното достижение на Стенмарк. Шведът се гордее с 86 извоювани старта.

Американката даде онлайн-интервю от Зьолден пред кореспонденти и eдин от въпросите беше по какъв начин вижда бъдещето си на пистата. И тя сподели, че решението по кое време да се откаже ще бъде обвързвано с това дали има физическата и умствена сила, с цел да продължи да кара, а не дали е надминала върха на Стенмарк или не.
 Има ли коя да спре Шифрин за исторически пети огромен кристал? Има ли коя да спре Шифрин за исторически пети огромен кристал?
" Нека скочим напред във времето, в края на моята кариера и да кажем, че съм съумяла да подобря върха. Ако това се случи в оня миг, евентуално бих го оценила много по-високо. Това би означавало, че съм била непрекъснато на върха и съм успявала да се преборя с доста спортисти, макар проблемите, конкуренцията и някои контузии ”, сподели Шифрин.

" Но да погледнем от гледната точка на днешния миг. Не бих споделила, че трябда подобря този връх, с цел да съм удовлетворена при отказването си от спорта. Отказването ми от спорта зависи напълно от това по какъв начин ще се усещам аз самата когато карам ски. Честно казано, може и да е и на следващия ден. Усещам се удовлетворена от това, което реализирах ”, добави тя.

Шифрин завоюва в Зьолден през предишния сезон, само че в този момент прикани за по-занижени  очаквания преди утрешния великански слалом. Тя дойде в Европа единствено след 10 дни подготовка и призна, че е малко обезпокоена. И въпреки всичко тя се надява, че ще се показа на равнище и надпреварата на следващия ден ще й даде верен подтик за идващите участия.
 Световната купа по ски се завръща през уикенда Световната купа по ски се завръща през уикенда
" Имам дребни терзания, само че обичам да карам в Зьолден. И се надявам, че когато се кача на хълма за старта, тези терзания ще изчезнат ”, показа американката.

Шифрин имаше разочароваща зимна Олимпиада в Пекин, където не съумя да завоюва нито един орден в шестте дисциплини, само че този опит не я кара да търси реванш или да страда.

" До момента във всяко изявление има въпрос за Олимпиадата. Мисля, че споделих всичко, което можех и трябваше да кажа за Олимпийските игри. Така че просто продължаваме напред и се фокусираме към идващия старт, в тази ситуация на следващия ден в Австрия ", приключи тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР