Най-трудно е тогава, когато собствената ти страна и по-конкретно -

...
Най-трудно е тогава, когато собствената ти страна и по-конкретно -
Коментари Харесай

Редактор на детски книги напуска Унгария след хомофобски заплахи

Най-трудно е тогава, когато личната ти страна и по-конкретно - ръководството й, те предават в прекомерно доста случаи. Такъв е образецът с редактора на книгата „ Приказна страна за всеки “, която ясно се опълчва на крайните хомофобски настроения. Болдижар Над е заставен да напусне родната си Унгария заради продължителни закани. Преводачът показа пред осведомителния портал 24.hu, че е взел решението си по-рано. 

Организираната нападателна акция против неговата книга, както и противоречивия закон, който не разрешава полемиките на тематика хомосексуалност или смяна на пола в унгарските учебни заведения, са затвърдили мрачното му предусещане, че в родината му към този момент е прекомерно тясно за него.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Lawrence Schimel (@lawrence_schimel)

Опасенията на редактора са, че тези огромни трудности ще попречат на книгоиздателството да обезпечи нужното наличие на ЛГБТИ-тематиката в литературата. Според Болдижар Над най-голямата цел на книгата е да спомогне за това децата да се учат да одобряват другите. Тя обаче неправилно е възприета като „ хомосексуална агитация “ от хора с крайни възгледи. В „ Приказна страна за всички “ героите демонстрират многообразието в света – там можем да открием хора, които живеят в последна беднотия, деца с увреждания, жертви на домашно принуждение, в това число и такива от ЛГБТ общността.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Hubert Hlatky Schlichter (@huberthsch)

Миналата година крайнодесен народен представител раздра книгата пред телевизионните камери. В допълнение управляващите в Будапеща подредиха на издателството да сложи предизвестие за наличието на дискутираната книга.

Несигурността в бъдещето, системата, която смачква всеки ентусиазъм към независимост и грозните внушения принуждават човек на изкуството на напусне родното пространство, с цел да продължи да се бори за това, в което има вяра най-силно. Борбата против това да се нагодиш към обществената норма е най-голямата борба, която човек може да води. Болдижар Над обаче разполага с най-силното креативно оръжие – интелекта и мощния дух, което предвещава сигурна победа.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от People of Sofia (@peopleofsofia)
 Европа се раздели на две, България остана в предишното
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР