„Най-тежкият глад” в световен мащаб за последните десетилетия,с милиони възможни

...
„Най-тежкият глад” в световен мащаб за последните десетилетия,с милиони възможни
Коментари Харесай

Саудитската блокада в Йемен може да доведе до най-големият глад, който света е виждал скоро

„ Най-тежкият глад” в международен мащаб за последните десетилетия,с милиони вероятни жертви заплашва близкоизточната страна Йемен.

Това съобщи зам.-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Марк Лоукок.

ГЛАД И ХОЛЕРА - ВИЖТЕ КАК ЖИВЕЯТ ХОРАТА В ЙЕМЕН В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

От понеделник Йемен, където от над 2 години се води революция, е под сухопътна, морска и въздушна обсада, наложена от Саудитска Арабия и нейни районни съдружници. Целта е да се спрат доставките на оръжия към бунтовниците хуси.

Хуманитарните организации, настоящи в страната, обаче не са били известени за блокадата. В момента популацията на страната разчита напълно на вноса на храни и медикаменти в страната, където спорът е замразил всевъзможни производства и действия.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации публично изиска от Рияд да остави отворени пристанищата и летищата на Йемен, с цел да продължат доставки на жизненоважна помощ.

7 million people are on the brink of famine in Yemen. But charities say their aid is being blocked by Saudi Arabia. pic.twitter.com/aGWF01qNfS
— BBC Newsbeat (@BBCNewsbeat) November 8, 2017
На свикано от Швеция съвещание на Съвета за сигурност 15-те му членки показаха безпокойството си от "катастрофалното филантропично състояние в Йемен ", съобщи ротационният ръководител на Съвета, непрекъснатият представител на Италия в Организация на обединените нации Себастиано Карди.

Според интернационалната организация 7 милиона души са застрашени от гладна гибел в Йемен.

„ Това ще е най-големият апетит, който светът е виждал от доста десетилетия насам, с милиони жертви”, предизвести Лоукок.
 Продължаващата над 2 години революция в Йемен аргументи рисков дефицит на храна и вода в страната, а наред с това докара и до зараза от холера Продължаващата над 2 години революция в Йемен аргументи рисков дефицит на храна и вода в страната, а наред с това докара и до зараза от холера
В страната сега има голяма зараза на холера, засягаща 900 000 души. От Червения кръст оповестиха, че поради блокадата са спрени доставките на жизненоважни за битката с заболяването лекарства.

До момента жертвите на гражданската война в Йемен са над 8600, като множеството от тях са цивилни.

За денонощие три събития разтресоха Близкия Изток още веднъж

Изстреляха балистична ракета по Рияд, Тръмп упрекна Иран

Арести на принцове и министри в Саудитска Арабия

Какво става в Саудитска Арабия



Саудитска Арабия наложи блокадата, откакто в събота бунтовниците изстреляха балистична ракета, чиято цел беше летището в Рияд.

Арабската коалиция е на страната на президента Абрадух Мансур Хади против чието ръководство водят война шиитските бунтовници.

Хаосът в Йемен докара до попадането на големи територии под контрола на ислямистки групировки като „ Ал Кайда” и „ Ислямска държава”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР