Най-старото учебно заведение във Видин се присъедини към инициативата на

...
Най-старото учебно заведение във Видин се присъедини към инициативата на
Коментари Харесай

Видинското училище „Цар Симеон Велики“ стана част от проекта „С волейбол на училище“

Най-старото образователно заведение във Видин се причисли към самодейността на Българската федерация по волейбол (БФВ), която се осъществя с поддръжката на Европейската конфедерация по волейбол.

Днес в спортната зала на Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “ се състоя формалното разкриване на дейностите по плана „ С волейбол на учебно заведение “, който има за цел да разпространява и развива спорта измежду подрастващите, като в същото време ги „ възпламени “ за най-успешния екипен спорт в България и помогне на волейболните клубове да открият нови гении.

Гости на събитието бяха Давид Давидов, вицепрезидент на Българската федерация по волейбол; някогашните национални състезатели по волейбол Евгени Иванов, който е ръководител на Комисията по детско-юношески волейбол във федерацията и Николай Иванов, член на Треньорската комисия и на Комисията по детско-юношески волейбол към БФВ. На откриването на плана участваха и Емилия Николова, шеф на отдел „ Хуманитарни действия “ в Община Видин; Цветомира Красимирова, младши специалист „ Младежки действия, спорт и Неправителствени организации “ в Общината; Цецка Червенкова, специалист по физическо и образование и спорт в Регионалното ръководство на образованието и други

Началникът на отдел „ Хуманитарни действия “ Емилия Николова приветства от името на кмета на Общината доктор Цветан Ценков и от свое име представителите на волейболната федерация с „ добре пристигнали “ във Видин. „ Началото на този план е доказателство, че всички ние работим за развиването на всеобщия спорт. Волейболът е един хубав спорт с извънредно огромни обичаи във Видин “, сподели тя и пожела триумф на плана.

        Директорът на СУ „ Цар Симеон Велики “ Ирена Гъркова, показа насладата си, че образователното заведение става част от националната акция на Българската федерация по волейбол, тъй като спортът освен дава здраве, само че също по този начин е и причина децата да израснат като можещи и сполучливи хора.

        „ С нашата стратегия „ С волейбол на учебно заведение “ се опитваме да покажем всички преимущества и изгоди от практикуването на волейбола като част от нашето израстване – физическо, личностно “, означи вицепрезидентът на БФВ Давид Давидов.

        Председателят на Комисията по детско-юношески спорт във федерацията Евгени Иванов на собствен ред се обърна към събралите се в залата деца с думите: „ Този план е ориентиран към вас – да опознаете спорта, в частност волейбола, още в най-ранна възраст тук, в учебно заведение. Защо в учебно заведение? Защото и най-големите първенци са създали първите си стъпки в спорта в учебните салони и дворове “.

След формалната част събитието продължи с открита подготовка по волейбол с възпитаници от 3 и 4 клас, ръководена от треньора във видинския волейболен клуб „ Бдин-Вида “ Снежанка Гечева и представителите на волейболната федерация. Бе извършен и показателен мач, в който участваха възпитаници от 6 и 7 клас.

        Проектът „ С волейбол на учебно заведение “ е ориентиран към разпространение на спорта измежду подрастващите. За задачата професионални треньори от волейболните клубове показват волейболната игра на учениците. Дейностите включват осъществяване на открити уроци по волейбол за повишение интереса към играта и разкриване измежду дребните гении в учебно заведение на бъдещите огромни звезди на българския спорт. Освен това волейболните експерти ще срещат учителите по физическо образование и спорт с новите методики за ранно образование и развиване на подрастващите. На учебните заведения, участващи в плана, се дава материално и техническо обезпечаване, което е разполагаем на децата и техните учители по физическо образование.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР