Най-стабилното мнозинство в София би имала Сглобка между ППДБСС и

...
Най-стабилното мнозинство в София би имала Сглобка между ППДБСС и
Коментари Харесай

Сглобка в София, Бонев може да напусне дясната коалиция, но има 7 съветници, които могат да заменят неговите в новия СОС

Най-стабилното болшинство в София би имала Сглобка сред ППДБСС и ГЕРБ, като двете общо събират 54,34%, а след дребното преразпределение може да имат 32 или 33 мандата при нужни 31 в Столичния общински съвет.

НО Борис Бонев в изявление за 19 минути преди дни изрично съобщи, че Спаси София няма да взе участие в Сглобка с ГЕРБ, а тя ще има най-малко 5 съветници в новия градски парламент: " От Спаси София няма да участваме в Сглобка с ГЕРБ – считаме, че тези, които са основали проблемите, не могат да бъдат част от решаването им ”.

И, тъй като всичко на този свят е (и) персонално, Бонев одобри да се откаже от личната си кандидатура за кмет, като поддържа Васил Терзиев, включително и с концепцията да оглави Столичния общински съвет като негов ръководител.

Въпросът е, че при Сглобка, ГЕРБ сигурно ще желае креслото, пък и има извънредно квалифициран претендент за поста в лицето на преподавателя по право в Софийския университет, настоящ правист и доскорошен началник на градския парламент Георги Георгиев. Напомняме по какъв начин работи и Сглобката на национално равнище: ППДБ има необут на изпълнителната власт – Денков като министър председател, а ГЕРБ – ръководител на Народното събрание – Желязков. В София реализатор е кметът, а негов коректив и контролиращ е СОС. В случай на отвод на ППДБ, ГЕРБ може да образува болшинство с останалите в градския парламент, даже и без Българска социалистическа партия.

Липсващите гласове за болшинство в общинския съвет, в случай че Секретен сътрудник не бъде в Сглобката, могат да дойдат и по различен метод. Поне от 3 места – с по 3-ма съветници ще бъде Има Такъв Народ и евентуално Вили Лилков – КОД, като и тримата от последната листа са някогашни сини. С 1,76% Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация, който до момента беше в болшинство с ГЕРБ в СОС, резервира креслото си на общински консултант. Тоест, най-малко 7 могат да заменят вероятно отцепицили се съратници на Бонев.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР