Най-скъп пък e брандът на гиганта в онлайн търговията AmazonNetflix

...
Най-скъп пък e брандът на гиганта в онлайн търговията AmazonNetflix
Коментари Харесай

Netflix е най-проспериращият бранд в САЩ

Най-скъп пък e марката на колоса в онлайн търговията Amazon

Netflix бързо се изкачва в влиятелната бранд ранглиста на Brand Finance (източник: Netflix)

Доставчикът на стрийминг услуги Netflix се придвижи с цели 19 позиции в рейтинга на най-скъпите марки в Съединени американски щати, изготвян от Brand Finance. От 59-то място през предходната година Netflix се изкачи на 40-та позиция в класацията за 2019 година с оценка от $21,2 милиарда за марката си.

Ако сходна динамичност се резервира, Netflix може да попадне в Топ 10 на най-скъпите марки единствено след две години. Разбира се, това може и да не се случи, поради упоритостите на Apple към този пазар с новата услуга Apple TV+

Популярният видеопортал YouTube също бележи доста бързо израстване в бранд класацията. За една година цената на марката се е нараснала с 46% и доближава 37,8 милиарда $, което отрежда 13-то място на YouTube в рейтинга.
още по тематиката
Брандът Apple, оценен на 153,6 милиарда $, се класира на второ място, отстъпвайки на Amazon, чийто бранд е оценен на 187,9 милиарда $. На трето място е Гугъл с резултат от 142,8 милиарда $.

В топ 5 на влиятелния рейтинг попадат още ИТ корпорацията Microsoft с оценка от 119,6 милиарда $ за марката си и телеком операторът AT&T с бранд на стойност 87 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР