Най-силната икономика в Европа – Германия, се намира на кръстопът

...
Най-силната икономика в Европа – Германия, се намира на кръстопът
Коментари Харесай

Goldman Sachs: Ударената от рецесия Германия е на кръстопът от проблеми

Най-силната стопанска система в Европа – Германия, се намира на кръстопът от световни проблеми в исторически миг, когато е наранена от криза.

Това мнение изрази Питър Опенхаймер, основен финансов пълководец и началник на отдела за макроизследвания за района на Европа, Близкия изток и Африка в Goldman Sachs.

" Затрудненията, пред които е изправена стопанската система сега, се дължат на редица фактори ", съобщи той пред CNBC.

Опенхаймер уточни провокациите в индустриалния бранш, разочароващият подтик на отварянето на Китай и по-високите разноски за сила, които съгласно него най-силно способстват за рецесията в най-голямата европейска стопанска система.

Коментарите отразяват последната прогноза на Бундесбанк, която в понеделник пресметна, че немската стопанска система евентуално ще се свие през това тримесечие с помощта на забавеното ползване и затъването на индустрията.

Германия публично изпадна в техническа криза през първото тримесечие на годината, откакто растежът на Брутният вътрешен продукт беше ревизиран от нула на -0,3%.

Мрачните прогнози провокираха полемика дали страната още веднъж не е " болният човек на Европа " – название, което за първи път беше употребявано за Германия през 1998 година, когато страната се оправи с провокациите на скъпоструващата стопанска система след обединяването.

Но все пак, в най-силната европейска стопанска система има и позитивни страни, съобщи Опенхаймер пред CNBC.

" Пазарът на акции се държи сносно и съгласно мен има някои светли точки във връзка с интензивността в стопанската система ", сподели той, като акцентира " опциите " в дребните и междинните немски компании, известни като Mittelstand.

Германският показател DAX ще има възвръщаемост отсега нататък, предвижда Goldman Sachs, в сходство с останалата част от Европа.

" В кратковременен проект бихме могли да забележим възобновяване на DAX дружно с по-широк кръг от активи, свързани с Китай ", съобщи банката, само че съществува риск китайската търговия да не обезпечи толкоз огромен стопански тласък, колкото се чака.

" В вероятност, всяко повишаване на геополитическото напрежение или ограничение на международната търговия ще попречи на възобновяване на Германия ", допълват от банката.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР