Най-силната буря от 30 години насамЦиклонът засегна Франция, Белгия и

...
Най-силната буря от 30 години насамЦиклонът засегна Франция, Белгия и
Коментари Харесай

„Юнис“ брули Албиона с близо 200 км/ч

Най-силната стихия от 30 години насам
Циклонът засегна Франция, Белгия и Нидерландия

Бурята “Юнис” връхлетя Северна Франция и английските острови в петък сутринта, предадоха международните организации. В Уелс и съвсем в цяла Южна Англия, в това число столицата Лондон, е разгласен червен код.

Циклонът се чака да бъде един от най-опустошителните за последните 30 години. Червен код, което значи заплаха за живота от летящи предмети, е публикуван в Южен Уелс, Югозападна Англия, Югоизточна Англия, Лондон и Източна Англия. На места ветровете се чака да доближат до 200 километра в час. Поривите са придружени с значителни дъждове и снеговалежи.

Има опасения, че бурята “Юнис” в композиция с по-високите приливни талази ще аргументи наводнения в крайбрежните региони. Стотици учебни заведения са затворени в цялата страна. Всички влакове в Уелс са анулирани. Силно е стеснен превозът на доста други места. Има анулирани полети от летищата в страната.

Милиони британци бяха предизвестени да останат по домовете си и да са подготвени за спирания на електрозахранването. Хиляди семейства към този момент останаха без ток, откакто в сряда и четвъртък мина бурята “Дъдли”. Затворени са доста забележителности, като въртележката известна като “Окото на Лондон”, поради заплаха за живота на посетителите.

Правителството организира през вчерашния ден незабавно съвещание на Комитета за спешни обстановки “Кобра”. Армията е в цялостна подготвеност да се притече на помощ при положение на потребност. “Юнис” засегна също по този начин крайбрежията на френските Бретан и Нормандия, белгийското и нидерландското крайбрежие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР