Най-съвременната апаратура за неинвазивно (без биопсия) диагностициране на вируса на

...
Най-съвременната апаратура за неинвазивно (без биопсия) диагностициране на вируса на
Коментари Харесай

ВМА с нова апаратура за диагностика на Хепатит С по Здравна каса

Най-съвременната инсталация за неинвазивно (без биопсия) диагностициране на вируса на хепатит C е разполагаем във Военномедицинска академия (ВМА).

``
реклама
Статистиката сочи, че 91 000 души в България за инфектирани с вируса, който може да докара до развиване на чернодробна цироза и рак на черния дроб, в случай че не се лекува в точния момент.

Лечението на хепатит С, което се поема напълно от Здравната каса (НЗОК) за всички здравноосигурени пациенти, води до цялостно изцеление, само че преди да се стартира, е нужна характерна диагностика за определяне на вируса в кръвта (активна инфекция) и установяване на степента на чернодробна увреда.

Досега чернодробната биопсия беше наложително условие за започване на лекуване и се явяваше преграда пред доста пациенти с Хепатит С.

Специалистите от Клиниката по гастроентерология към този момент разполагат с най-съвременната инсталация за неинвазирно проучване на степента на чернодробна увреда - еластогарфия. Пациентите, инфектирани с вируса на хепатит С, могат да получат оценка на наличната зараза и чернодоробна увреда изцяло гратис за тях, по клинична пътека на НЗОК.

Не се заплаща нито едно от изскваните от НЗОК проучвания за започване на антивирусно лекуване. Клиниката по гастроентерология на ВМА има акредитация от НЗОК за издаване на протоколи/предписване на скъпоструващи медикаменти.

Всеки искащ може да се съветва в кабинет № 219, ситуиран на втория етаж в Поликлиника-ВМА, в дните: понеделник, сряда, четвъртък и петък, от 11до 14 ч. Необходимо е направление №3 от персоналния доктор. За повече информация тел.: 02/92 26 110; 02/92 26 114; 02/92 26 115.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР