Най-резултатният голмайстор в историята на българския национален отбор по футбол

...
Най-резултатният голмайстор в историята на българския национален отбор по футбол
Коментари Харесай

Бербатов: Когато имаш ум в главата, можеш да бъдеш бърз дори и на ниски обороти

Най-резултатният голмайстор в историята на българския народен тим по футбол - Димитър Бербатов даде изявление за BBC Radio 5 Live, в което разяснява своя жанр си на игра. Той бе постоянно определян като "мързелив " по време на престоя си в Англия, само че някогашният нападател на Тотнъм Хотспър и Манчестър Юнайтед не е склонен.

"Всеки вижда футбола по друг метод. Аз се различавах по това, че на моменти изглеждаше, че не взимам ефективно присъединяване в играта, само че по това време аз оглеждах терена и си търсех най-хубавата позиция. Когато разполагам с такова време и пространство, имам опция да помисля къде тъкмо да пратя топката. Някой хора не го схващат, само че когато имаш разум в главата, можеш да бъдеш бърз даже и на ниски обороти. Можеш да се позиционираш по-добре и да бъдеш по-полезен за своя тим ", споделя Бербо.

"В Тотнъм най-вече тичаха Джърмейн Дефоу, Роби Кийн и по-късно всички останали. Аз оставам най-сетне във връзка с това. Но моето бягане бе в главата ми. При мен нямаше нарцисизъм, когато някой беше в по-добра позиция, аз незабавно му подавах. В последна сметка печелим и губим дружно ", прям е благоевградчанинът.

"Във всеки тим, в който съм бил можете да видите стила ми на игра. Понякога почитателите и някои от съотборниците ти не го схващат и се опасяват от неща от сорта, че не оказвам помощ задоволително на тима. Но след известно време привикват, тъй като този жанр несъмнено носи резултати ", продължава той.

"Аз съм от дребна страна - България. Надявах се през цялата си кариера да играя в един тим в Англия. Но това не се случи. Трябваше доста да работя, с цел да реализира всичко. Кариерата ми стартира в България и мина през Германия и Англия. Тотнъм ми даде опция да покажа какво мога. Тогава пристигна прехвърлянето в Манчестър Юнайтед - върхът на моята планина. Знаех, че доста хора ще се разочароват от решението ми, изключително почитателите на "шпорите ". Но аз следвах моя път и знаех, че в случай че пропусна този късмет, може в никакъв случай да не получа втори сходен. Така е организиран футболът. Всички в Юнайтед бяха доста доброжелателни към мен. Те имаха доста играчи, които бяха ставали първенци и аз си споделих: "Бербо, най-сетне съумя ". За това работех цялостен живот. Сър Алекс Фъргюсън бе страховит с всички. Той знаеше по какъв начин да подходи към всеки един самостоятелно. Дори той в никакъв случай не ми сподели, че би трябвало да се трансформира. Той ми вярваше по собствен личен метод ", приключва голмайсторът на Висшата лига за сезон 2010/2011.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР