Най-простата причина, поради която всички живи същества пият вода, е

...
Най-простата причина, поради която всички живи същества пият вода, е
Коментари Харесай

Кучето ми пие много вода – да се тревожа ли?

Най-простата причина, заради която всички живи същества пият вода, е жаждата. Количествата вода от тялото се изчерпват, за това – с цел да запълнят неналичията, би трябвало да си я набират. В някои обстановки набирането на повече вода от нормалното е обикновено както за хората, по този начин и за кучетата.

Например, през летните месеци или след разходка четириногите ни са изгубили по-голямо количество вода и би трябвало незабавно да си я възстановят. Случва се кученцата ни да прекаляват с водата и когато сме ги хранили с човешка храна – тя е прекомерно солена за тях, което автоматизирано води до консумирането на повече течности.

В някои случаи даже некачествената кучешка храна съдържа прекомерно доста сол. Това е изключително годно за пастетите и консервите. Затова е значимо да храните животното си с висококачествена суха кучешка храна.

Не бива да давате човешка храна, изключително салами – те са отрова за животните и поради солта, и поради голямото количество подправки, което съдържат.

 Солената храна кара кучетата да пият доста вода

Ако обаче забелязвате, че по принцип кучето пие доста вода, то може би би трябвало да обърнете повече внимание на своя домакински любим.

Първо се уверете, че не си внушавате. Нормално е дневно кучето да пие вода от 20-70 мл на кг тегло на ден. Ако и след измерванията се окаже, че кучето ви пие доста вода, то това може да алармира за проблеми с бъбреците, диабет или болест на Кушинг, високи равнища на калций в кръвта на кучето или уринарна зараза.

В някои случаи пиенето на доста вода може да е просто психогенно – изключително типично сходно държание е за дребните кученца. Когато се усещат отегчени, те може да стартират да пият вода.

Какви ограничения да предприемете – преди всичко, не трябва да ограничавате водата на животното, тъй като това може да докара до дехидратация. Не бива и да игнорирате казуса – сами не можете да разберете дали кучето е откраднало няколко части колбас от масата, скучно му е или има съществено заболяване, каквото е кучешкият диабет. Обърнете се към ветеринар. След нужните проучвания той ще назначи лекуване, в случай че има потребност от такова.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР