Най-продължително осъденият в Кипър, Панайотис Кафкарис, на 72 г., който

...
Най-продължително осъденият в Кипър, Панайотис Кафкарис, на 72 г., който
Коментари Харесай

Престъпник, убил баща и двете му деца, излезе предсрочно на свобода

Най-продължително наказаният в Кипър, Панайотис Кафкарис, на 72 година, който умъртви човек и двете му деца, бе освободен в петък, откакто съветът по освобождение от утвърди настояването му след многократни обжалвания. Кафкарис е излежал 31 години.

За жестокото закононарушение той получи три доживотни присъди за съзнателно ликвидиране на предприемача Паникос Михаил, на 45 години, и на двете му деца на възраст 11 и 13 години в Лимасол през 1987 година, написа newsbg.eu.

По време на процеса му той сподели, че му е било платено £ 10,000 (€ 17,000), с цел да извърши убийството. Кафкарис беше поставил бомба под возилото на жертвата, която детонира, убивайки и тримата. Кафкарис се бореше за независимост по разнообразни правни средства, в това число прибягване до Европейския съд по правата на индивида (ЕКПЧ) за периода на присъдата му.

През юли 2015 година той написа писмо до Европейска конвенция за правата на човека, с молба да бъде екзекутиран, в случай че не бъде преразгледано настояването му за освобождение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР