Най-престижното спортно събитие в календара на Панагюрище за последните години

...
Най-престижното спортно събитие в календара на Панагюрище за последните години
Коментари Харесай

Турнирът по тенис на маса Асарел България Оупън се завръща през септември

Най-престижното спортно събитие в календара на Панагюрище за последните години - интернационалният шампионат по тенис на маса "Асарел България Оупън ", се завръща след наложително двугодишно спиране поради пандемията. Това лято най-хубавите в този спорт ще премерят сили в интервала 30 август - 4 септември. Турнирът ще бъде част от новосформираната верига на Международната федерация по тенис на маса - WTT.

Със основаването на тези серии, международната централа се стреми към повишение на равнището на организация, като това би спомогнало за привличането на по-класни играчи и генерирането на още по-голям интерес от страна на феновете на тениса на маса. "Турнирът ще носи името WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by ASAREL и ще бъде с награден фонд от 40 хиляди щатски $ ", изясни Асен Попниколов - ръководител на Сдружение "Асарел България Оупън ", което е главен уредник на събитието.

"Беше същинско предизвикателство за нас да покрием всички критерии на Международната федерация по тенис на маса, само че с поддръжката на нашите сътрудници се справихме и се преборихме шампионатът да остане в Панагюрище и да се организира в зала „ Арена Асарел “, добави Асен Попниколов. Очаква се над 250 тенисисти от целия свят да се включат в шампионата, който по традиция ще се организира с финансовата поддръжка на "Асарел-Медет "АД.

Първото издание конкуренцията беше през 2015 година. С всяко последващо издание известността на шампионата се усилваше и през 2019 година над 300 състезатели участваха в дуелите. Сред тях бяха представители на топ 10 в международната класация по тенис на маса като Мима Ито, Касуми Ишикава, Дмитрий Овчаров, олимпийският първенец Ма Лонг и др.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР