Най-после и у нас потребителите вече ще могат да избират

...
Най-после и у нас потребителите вече ще могат да избират
Коментари Харесай

Сами ще можем да избираме ремонт или замяна на дефектна...

Най-после и у нас потребителите към този момент ще могат да избират сред безвъзмезден ремонт и подмяна на стока, в случай че тя е дефектна. Това планува една от идните промени, обсъждани в съответните комисии на Европейския парламент. Кога ще станат факт като норматмативен акт, следва да стане ясно след гласоподаване на Европарламента, изясни Константин Райков, член на Комисията за отбрана на потребителите.
Целта е унифициране на разпоредбите във всички държави-членки, с цел да се реализира по-висока отбрана правата на потребителите, добави Райков.
Унифицира се срокът, в който потребителят може да направи претенция – по този начин признатият съгласно настоящето законодателство „ рационален период “ става две години. Потребителят ще има правото на неотложно понижение на цената или на преустановяване на контракта, да вземем за пример в случай че казусът не е отхвърлен макар опитите на търговеца или в случай че поправката не е направена в рационален период. Търговецът, а не клиентът, ще носи отговорността, в случай че деформацията на продукта се появи в границите на две години след закупуването му./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР