Най-популярният български футболист за всички времена ще завърши във Варна

...
Най-популярният български футболист за всички времена ще завърши във Варна
Коментари Харесай

Стоичков идва във Варна със Златната топка за премиера на книгата си на 18 декември

Най-популярният български футболист за всички времена ще приключи във Варна премиерния тур за представянето на книгата си „ Христо Стоичков. Историята “. Вчера в НДК в София беше даден мощен старт на националния тур.

Камата идва в морската столица на 18.12., вторник, и носи освен книгата, само че и истинската статуетка на Златната топка, която списание „ Франс Футбол “ му присъди през 1994 година Това ще бъде популярен миг за почитателите, които ще могат да си купят книгата, да вземат подпис от футболната легенда и да се снимат с него и със единствената „ българска “ Златна топка.

Поради големия интерес издателите от Софтпрес са пуснали спомагателен тираж, защото първият тираж се изчерпа още в дните на излизането на биографията на пазара в средата на октомври. Новите 20 000 копия от книгата са допълнени с още снимков материал за наслада на феновете на футбола.

Във Варна ще посрещнем Стоичков на 18 декември в 18:00 на етаж 2 на Grand Mall до коледната елха. Събитието се провежда със съдействието на книжарница Orange center.

„ Христо Стоичков. Историята “ е биографична книга, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков. Биографията на Модерния ляв споделя за смайващото странствуване на едно момче от уличката на прилежащия блок до стохилядната сцена на „ Камп Ноу “.

Стоичков и Памуков работят над нея повече от година, с цел да опишат история, която ще развълнува всеки българин и всеки обожател на футбола без значение от неговите пристрастия към играчи и тимове.

В книгата двамата пресъздават живо и кинематографично израстването на Камата като състезател, трудностите, през които минава по пътя към триумфа, и епохата – доминирания от страната спорт, който основава първенци, само че и санкционира грубо провинилите се. По-младите читатели ще схванат любопитни детайлности за живота и спорта в социалистическа България, а по-възрастните ще си напомнят златните мигове и обичаи на предишното.

Ето какво споделя самият Стоичков за книгата: „ Някои истории са прекомерно същински, с цел да се описват. Но аз взех решение да опитам. Имах щастието животът да ме изстреля нагоре и да сбъдна огромната си детска фантазия. Колко високо стигнах? Вие ще кажете, тъй като всеки си има своя Еверест.

Знам единствено, че през днешния ден, когато погледна надолу, с цел да видя от кое място съм тръгнал, към момента ми се завива свят. Напоследък всички пишат. А с цел да не кажете, че футболистите пишат с краката си, аз избрах да създадем тази книга със спортния публицист Владимир Памуков.

Реално, в случай че има нещо, което той не знае за мен или за Четвъртите в света, то очевидно не си е коствало да го знае или просто... не е желал да го знае. Така че от мен описа, а от Владо – писането. По някои тематики за първи и най-вероятно за финален път разтварям дума в „ Историята “. Вярвам, че ще го оцените. Не спестих и не скрих нищо.

Не се правех и на подобен, какъвто не съм. Това да не е книга за най-хубавия човек, който познаваме – такова бе и единственото условие на Владо Памуков, преди да стартира да описвам, а той да написа.

И считам, че го съблюдавах. Нещо повече – не се скарахме нито един път, до момента в който работехме. Ако не сме се справили, се надявам най-малко да оцените обстоятелството, че имахме смелостта да опитаме. Ако пък сме съумели... отново ще се намерят и такива, които ще ни оплюят. При мен е по този начин – няма полутонове. Свиквайте и се забавлявайте! Това е моята истина, моята история. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР