Най-популярните и търсени специалности за обучение след средното образование са

...
Най-популярните и търсени специалности за обучение след средното образование са
Коментари Харесай

Изберете какво ще учите, след това - държавата и университета

Най-популярните и търсени специалности за образование след междинното обучение са от сферата на бизнеса, стопанската система и компютърните науки.

Самите университети способстват за търсенето с разкриването на нови и разнообразни специалности , да вземем за пример киберсигурност, дизайн на компютърни игри, даже блокчейн като магистърски стратегии.

 Това заяви пред Радио София Николай Христанов , старши съветник и управител в отдел " Висше обучение " на компания, предоставяща информация за следване в чужбина.

Основното при избора на зрелостниците е да решат какво желаят да учат и да вършат като завършат, а по-късно да изберат висше учебно заведение и страна, където да аплайват , посъветва Христанов.

Устойчивите специалности, които постоянно притеглят младежи, са свързани с инженерните науки, архитектура, право, медицина и логика на психиката .

В първата пандемична година имаше повече младежи, които желаеха да останат да учат в България, само че ползата към качествено обучение в чужбина в никакъв случай не е намалявал и в този момент още веднъж е възобновен с цялостна мощ, означи експертът.

От страните, които притеглят български студенти, само Нидерландия е понижила таксите след Брекзит. Безплатно образование не престават да оферират скандинавските страни.

Много от университетите станаха гъвкави в предлагането на просветителни форми.

При избор на учебно заведение наложително е да съпоставим образователните стратегии , с цел да знаем какво ще се учи и върху какво ще се подчертава, посъветва още Христанов.

Чуйте диалога с него.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР