Най-популярната криптовалута биткойн поскъпна с 10% само в рамките на 

...
Най-популярната криптовалута биткойн поскъпна с 10% само в рамките на 
Коментари Харесай

Биткойнът счупи нов рекорд – прехвърли границата от 30 000 долара

Най-популярната криптовалута биткойн нарастна с 10% единствено в рамките на  един ден, проби следващият връх – минавайки над 30 000 $ и сега се търгува за над  32 000 $ на интернационалните онлайн платформи, демонстрират данните на Coinmarketcap. Биткойн нарастна над 25 000 $ за първи  път на 26 декември и по-малко от 10 дни по-късно към този момент е с близо 30% по-скъп.

Така общата пазарна капитализация за първи път  надвиши 600 милиарда $.

Миналата година бе изпълнена със разтърсвания за най-популярната криптовалутата, която при започване на 2020-а се търгуваше за към 8 000 $, а по-късно при експлоадирането на пандемията напролет поевтиня до близо 4 000 $. Постепенно курсът на биткойна стартира да пораства - наклонност, която мощно се форсира през есента. От средата на октомври цената на биткойна е скочила над два пъти.

Миналата година вложителите още веднъж насочиха вниманието си към цифровите валути, частично с помощта на напъните на платежна платформа, която се пробва да даде опция на клиентите си да се разплащат с цифрови пари.

Освен това от ден на ден институционални вложители се насочват към пазара на криптовалути, от който биткойнът държи близо 70-процентов дял.

Интересът към електронната валута се ускори и поради пандемията и обвързваното с нея внезапно повишаване на държавните задължения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР