Най-полезният сок е сокът от нар, той е в състояние

...
Най-полезният сок е сокът от нар, той е в състояние
Коментари Харесай

Диетолог определи кой е най-полезният сок

Най-полезният сок е сокът от нар, той е в положение да възвърне силата и да усъвършенства имунитета, сподели Римма Мойсенко, претендент на медицинските науки, диетолог, доктор по превантивна интегративна медицина от Русия.

Експертът обаче акцентира, че е по-добре да приготвите сока от нар сами.

Мойсенко означи, че сокът от нар принадлежи към естествените имуномодулатори, богат е на антиоксиданти и антоцианини, а също по този начин има удобен резултат върху работата на червата.

Консумацията на сок от нар, съгласно специалиста, провокира чувство за прилив на сила, в някои случаи това чувство поражда заради повишение на равнището на хемоглобина в кръвта.

“Сокът от нар покачва равнището на хемоглобина в кръвта и оказва помощ при лекуването на желязодефицитна анемия – постоянно се открива при хора, които се оплакват от липса на мощ ”, сподели Мойсенко.

Наред с това, добавя диетологът, сокът от нар е богат на мастноразтворими витамини D, E и K, както и на омега-3. Специалистът също по този начин означи, че тялото може да получи най-полезните субстанции от подобен сок, в случай че го изпиете в границите на половин час след приготвянето му.

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР