Най-отговорната задача на 31 декември е писането на късметите за

...
Най-отговорната задача на 31 декември е писането на късметите за
Коментари Харесай

Нестандартни късмети за баницата ви в новогодишната нощ

Най-отговорната задача на 31 декември е писането на шансовете за новогодишната баница. Ако не желаете да разчитате на " заготовката " от пакета с корите, ние сме тук, с цел да ви дадем някои хрумвания, въодушевени от литературата, киното и музиката.

Разбира се, вие постоянно можете да сложите " тризонет с 6 спални, вътре 6 дами скандални " (Павел и Венци Венц, " Се тая, брат " ) или " Таз година младоженка, следващата година - люлка ”, само че преди да го извършите, вижте и нашите оферти:

" La Dolce Vita " или „ Сладък живот “ е италиано-френски игрален филм на Фредерико Фелини от 60-те години. Историята наблюдава една седмица на журналиста Марчело Рубини (в ролята Марчело Мастрояни), който търси любовта и щастието, а те му се изплъзват като пясък през пръстите му.

Разбира се, последната част няма да е част от новогодишния ви шанс.

" La Dolce Vita " е независимост, обич, пристрастеност, секрети среднощни разходки и още пороци на младостта, от които човек мъчно може да се откаже - дано 2023 година да е годината на сладкия живот.

" Закуска в Тифани "

Оставаме в 60-те и с този шанс. " Закуска в Тифани " още веднъж е кино заглавие, режисьор е Блейк Едуардс, по романа на Труман Капоти. В основната роля е Одри Хепбърн и това е една от знаковите ѝ изяви. Героинята на Капоти, изиграна от Хепбърн, се споделя Холи Голайтли. Холи е млада, амбициозна и има цел - желае да подреди живота си и той да стане като витрина на Тифани. Вместо богат нюйоркчанин обаче, Холи среща млад публицист.

Закуска в Тифани - кафе и кроасан пред витрината на бижутерийния парадайс или с котка в прегръдките на индивида, който обичате повече от упоритостите си, 2023 ще е вашата история на триумфа.

" Зелените хълмове на Африка "

Това е един от известните романи на Ърнест Хемингуей, който разказва неговото пътешестване из Африка и срещите му там. Лов на животни в Кения, алкохол, диалози за титли, паралел сред света на хората и този на животните. Романът е една документална история, в която са вплетени майсторски потрети на разнообразни хора.

Нека дивите завършения, преследването на скъпи титли и срещите с незабравими облици да стартират в този момент с този шанс.

" Кратки отговори на огромните въпроси "

Най-краткият отговор на всички въпроси е 42 - това го знаем от Дъглас Адамс и супер компютъра в Галактическия стопаджия.

" Кратки отговори на огромните въпроси " обаче е последната книга на един от най-забележителните мозъци на нашето време - Стивън Хокинг, прочут като откривателят на черните дупки.

Има ли Бог? Как е почнало всичко? Можем ли да предсказваме бъдещето? Има ли различен рационален живот във Вселената? Ще стане ли изкуствения разсъдък по-умен от нас? Възможно ли е пътуването във времето? Трябва ли да колонизираме космоса? Какво има в една черна дупка? Ще оцелеем ли на Земята?

Това са част от въпросите, на които Хокинг дава елементарни отговори. Един доста интелигентен човек изяснява нещата като за не толкоз умни хора.

Приемете шанса " Кратки отговори на огромните въпроси " като любознанието, което намира задоволство - с нови хрумвания, книги, филми, подкасти и изложения, с скъпи диалози с скъпи хора или с гениални хрумвания в трафика. А може би просто би трябвало да осъзнаем, че към този момент знаем отговора на живота, вселената и всичко останало, единствено че по-голям е въпросът.

" Любов по време на… "

" Любов по време на холера " на Габриел Гарсия Маркес е един от най-хубавите романи за любовта, която трае цялостен един живот. За любовта на един мъж към една жена, който е подготвен да чака до момента в който законният ѝ брачен партньор почине, с цел да завоюва сърцето ѝ единствено за себе си. Единят мъж не знае за другия, а вторият не таи ненавист към първия. Това е и разказ за остаряването - тъй като тялото може и да се трансформира, косите да посивяват, само че сърцето обича еднообразно. " Беше още прекомерно млад, с цел да знае, че паметта на сърцето отхвърля неприятните мемоари и преувеличава хубавите, и че с помощта на това изкуство съумяваме да понесем предишното ", написа Маркес.

Проблемите постоянно ще има, само че любовта не може да чака да отминат.

" Серотонин "

Романът на Мишел Уелбек е роман за парадоксите на съвремието през очите на уединен французин на междинна възраст, който се усеща смачкан от културните промени, глобализацията и политическата уместност. Героят му компенсира неналичието на мотиви за наслада с химикал, дразнещ отделянето на серотонин. Въпреки че лекарството понижава либидото му, това не го стопира да потърси своите остарели любови и да види протеста против системата. Независимо от меланхоличната и цинична атмосфера, книгата е по едно и също време сатирична, необичайно сантиментална и типично за Уелбек - пророческа.

В годината на метавселената, изкуствения разсъдък и виртуалните полезности, хормонът на щастието ще е вашият натурален стимулатор. 2023 година ще е остров на спокойствието, здравия дух и мощното тяло, насладата от живота и положителното остаряло възприятие за комизъм.

" Моето семейство и други животни "

Джералд Даръл написа за света на животните, само че постоянно има поради хората. Идеята на книгата е Даръл е да разкрие животинския свят на остров Корфу, където живее с най-близките си в продължение на 4 години. Покрай описа за животните обаче, текстът се трансформира в занимателна история за фамилията на Даръл. За създателя животните и хората имат равни права на Земята и всички те са част от огромната магия, наречена живот.

С " Моето семейство и други животни " в парчето ви от баницата вашата 2023 година ще е слънчева, идилична, завладяваща и шеговита за цялото семейство - като красива и дълга почивка на гръцки остров, която ще помните цялостен живот, а мисълта за нея ще разсейва даже най-плътните облаци над главата ви.

" Победителят получава всичко "

Заглавието на сборника с разкази на Ивлин Уо идва от историята за безконечното съревнование сред двама братя, подхранвано от властническа и арогантна майка. От кръщелното име, през учебното заведение, подаръците или брачната половинка - по-големият брат получава всичко хубаво, което в действителност е предопределено за по-малкия. Победителят обаче не е оня, който има преимущество по рождение, а индивидът, който съумява да открие щастието и свободата.

Aко животът ви дотук наподобява като безпределно състезание за все по-бърз, по-добър и по-значим триумф, 2023 година ще отговори на очакванията ви. Съдбата обича смелите - без значение че последните крачки преди финала наподобяват най-трудни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР