Най-новото телевизионно предизвикателство - “Игри на волята: България, покани рибаря

...
Най-новото телевизионно предизвикателство - “Игри на волята: България, покани рибаря
Коментари Харесай

Рибар спасява участниците в Игри на волята от глад и мизерия

 Най-новото телевизионно предизвикателство - “Игри на волята: България ", предложения рибаря Бялото Мите да избави участниците му от апетит и бедност. Останал без храна и улеснения, единият от 3-те тима в приключенското съревнование към този момент населява рибарска хижа, само че няма никаква визия какво е да бъдеш риболовец и най-много - по какъв начин това би ти помогнало да оцелееш в изискванията на тотални ограничения. 

Специалният посетител на “Игри на волята " - рибарят с 54-годишен опит Димитър Иванов, по-известен като капитан Бялото Мите, е израснал в Ахтопол като седмо дете в фамилията! “Бяхме небогати и за мен морето беше всичко. Още от дете започнах да заедно съм с риболовците и към този момент 54 години го цопам това море. Бях толкоз разпален, че спях на морето и още от този момент ми излезе прякорът Бялото Мите... и по този начин до ден сегашен ме знаят всички “, споделя 66-годишният риболовец.

На 16 години той постъпва в рибарското учебно заведение в Бургас – Техникумът по морски и океански лов на риба, след което става капитан и стартира да обикаля света с кораби за лов на риба. “Във всички морета съм бил, над седем години обикалях из Африка, Америка и Европа. Няма да не помни 76-а година, тъй като тогава се ожених и незабавно потеглих по корабите ", спомня си Бялото Мите.

Основната задача на рибаря и капитан в “Игри на волята: България " ще бъде да научи участниците по какъв начин се лови риба. “Първото и най-важно нещо е да познават морето и ветровете и по какъв начин да се защищават от морските стихии и стихии, чак по-късно да се качат на лодката и да ловят риба. Това се учи с доста години и има риболовци, които го знаят на доктрина, само че на процедура е друго. Това, което участниците ще научат от мен, ще им остане за цялостен живот! ", споделя Димитър.

Едно от първите тествания, на които Бялото Мите ще подложи участниците, е да заловен Скорпид, да го изчистят и най-после да го сготвят. “Задачата по никакъв начин не е лесна. Първо би трябвало да се приготвят мрежите и да се наблюдават, тъй като при бурно море могат да се скъсат. След това би трябвало да се почисти и то по този начин, че да не се нараниш на бодлите му, да запазиш оптимално доста от месото и най-после да го сготвиш. За мен е извънредно значимо да не вършат “зарар "!, приключва гордо той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР