Най-новото амплоа, с което се представяше Алексей Петров, но и

...
Най-новото амплоа, с което се представяше Алексей Петров, но и
Коментари Харесай

Бившият МВР министър: Алексей Петров беше архитект на управляващата сглобка

„ Най-новото амплоа, с което се представяше Алексей Петров, само че и доста други анализатори го свързваха с това, беше ролята му при съставянето на последния кабинет. Той самият се афишираше като надали не проектант на този кабинет, като медиатор, като поръчител за случването му. Афишира това държавно управление като нещо, което е реалност и механически ще се гласоподава по някое време в Народното събрание. Това, за мен, е новата роля на Алексей Петров ”

Това разяснява в ефира на предаването „ Здравей, България ” някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му тази информация се е потвърждавала и от други източници.

„ Имам поради информацията за срещи сред него и Бойко Борисов, срещи сред него и Петко Петков. Такива, за каквито самият Алексей Петров говореше ”, сподели Демерджиев.
„ Аз останах с усещане, че той не просто се манифестираше, а и други условия сочеха натам, че той отново беше проектант и поръчител на това, което се случи, и докара до сформиране на държавното управление ”, съобщи Демерджиев.

Самото успокоение, с което Петров е работил последните седмици, даже в деня, в който е погубен, показвало, че „ не е имал никакви терзания, свързани с предходния му метод на живот, с бизнеса му, с присъединяване му в структури, които се характеризират като незаконни от някои ”, счита Демерджиев.

„ Толкова спокоен, самоуверен, самонадеян - за мен това значи, че този човек е вярвал, че е достигнал едно равнище на протекция даже от страна на страната. А кой е имал интерес подобен да бъде отстранен, към този момент би трябвало да кажат прокуратурата и проверяващите случая ”, разяснява още някогашният вътрешен министър.
Във връзка с мненията на Петров от преди време, в които призоваваше някогашния основен прокурор Иван Гешев да се отдръпна, Демерджиев сподели: „ В един миг останах с чувството, че Алексей Петров се трансформира в представител на всичко това, което докара към идващите процеси и го свързвам най-много с това му качество, тъй като такива апели съм чувал и от други хора, в това число политици, само че те не бяха правени обществено. Петров очевидно беше един от дребното хора, които обществено приканяха господин Гешев да се отдръпна. Той стартира да се изживява като представител, само че несъмнено не самодейно - това беше част от ролята му ”, разяснява Демерджиев.

Той съобщи, че не би нарекъл Петров „ подставено лице ", а „ сериозен фактор ".

„ Както го дефинираха - проектант и поръчител на сглобката ”, сподели Демерджиев.
Той акцентира, че през последните повече от пет години в България няма нито едно показно ликвидиране. И проипомни, че това на Красимир Каменов-Къро, който от 20 години не живее в България, е станало в ЮАР.

„ Между другото, хората от незаконния свят не си разрешават сходни дейности, в случай че избрани политически процеси не допускат това да се случи ”, сподели Демерджиев.

Според него във вчерашния съдбовен ден Петров не е вярвал, че има мотив и причина някой да посегне на живота му. " Така че, мен в случай че питате каква е връзкта, мисля, че най-голямо внимание заслужава последната му роля ", съобщи някогашният вътрешен министър.

Мотивът, съгласно Демерджиев, би могъл да бъде, че Петров е „ човек с извънредно доста информация, осведомен с генезиса на доста процеси и може би - неуместен ”.

Запитан за огромните врагове на Петров, Демерджиев съобщи: „ Има много информация през годините. Там нещата са променливи. Напоследък сякаш с много другари се снабди, само че най-често приятелите са тези, които стигат до опция да наранят най-тежко този, който се е пазил от враговете си ".

" Дали ще се залови физическият палач е едно, това ще е доста мъчно. За мен е значим поръчителят ”, заключи Демерджиев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР