Най-новата услуга за граждани, която община Пловдив стартира от 18-и

...
Най-новата услуга за граждани, която община Пловдив стартира от 18-и
Коментари Харесай

Тази е най-новата услуга за граждани, която предлага община Пловдив

Най-новата услуга за жители, която община Пловдив започва от 18-и септември, е видео жестов превод. Тя е предопределена за хора с повреден слух, а за обезпечаване на положителното ѝ качество в деловодството на пл. " Стефан Стамболов " има специфичен таблет, посредством който чиновниците на администрацията се свързват с оператор, който да организира видеоразговора.
Целта е жителите с повреден слух да имат по-добър достъп до услугите и информацията, която общината им дава. Вече е подложен и специфичен стикер на гишето, който осведоми за съществуването на услугата " онлайн жестов превод ".

Въвеждането ѝ е един от методите Община Пловдив действително да помогне на глухите хора да живеят независимо и да вземат участие пълноценно във всички аспекти на живота посредством възстановяване на достъпността на средата.

Видео жестовият превод се реализира в действително време чрез интернет връзка, а връзката е тристранна сред лицензиран преводач на фондация " Заслушай се ", чиновници на Община Пловдив и жителите. Личните данни и конфиденциалната информация, която се предава по време на диалога, са предпазени в сходство със законодателните правила.

Желание за видео-жестов превод се декларира 24 часа по-рано чрез специфична календарна система, която глухият човек употребява. Община Пловдив получава имейл за деня и часа, в който глухият е декларирал предпочитание да се възползва от услугата. Стартът съответствува и с отбелязването на Международната седмица на глухите - 18-24 септември.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР