Най-новата мода в САЩ е жените да носят защитна бяла

...
Най-новата мода в САЩ е жените да носят защитна бяла
Коментари Харесай

„Защитна бяла тениска“: Жени в Ню Йорк носят широки тениски в метрото, за да избегнат мъжките погледи

Най-новата " мода " в Съединени американски щати е дамите да носят " защитна бяла тениска " в метрото, с цел да спестят сластните погледи върху себе си и да създадат пътуването си по-приятно.

„ Това е метод да защитя сигурността си при напредване от точка А до точка Б. Не желая да ставам цел, колкото и необичайно да звучи “, сподели влогърката Уенрик.

Жителите на Ню Йорк обичат да захвърлят зимните си дрехиведнага щом първите признаци на пролетта ударят града, само че за женитедългоочакваното топло време също можеда притегли нежелано внимание.

Всеки има " метро блуза " в дрешника си: необятна, безформена,предназначена да отклони очитедалеч от тялото.

Както един консуматор написа в TikTok: „ Това е огромна тениска, която носим върху сладките си тоалети, тъй че странни мъже да не ни безпокоят във влака. “

„ Иска ми се да не се постанова да нося такава тениска и да е безвредно да мога да нося това, което желая. Сякаш се връщам към дрес кода в междинното училище– не преставам да се обличам по този начин, че мъжете да ме оставят на мира “, сподели Уенрик.

„ Бързо научих, че мога да се разхождам и да върша каквото желая, стига да съм покрита “, сподели Аяна.

Леора Таненбаум е създател на I Am Not a Slut: Slut-Shaming in the Age of the Internet.Тя също по този начин документира расистки и сексистки учебни дрескодовев профила си в Instagram.

„ Мисля, че е фантастично, че тези TikTok видеаповишават осведомеността за вредата, породена от полов тормоз и нахлуване на публични места “, сподели Таненбаум.

Въпреки че прикриването може да накара дамите да се усещат по-малко уязвими, Таненбаум прибавя, че това в никакъв случай не би трябвало да бъде условие.

Въпреки че Ню Йорк еедин от най-безопасните огромни градовев Съединени американски щати, New York Times откри, че равнищата на насилствени закононарушения в метрото са се нараснали от 2019 година насам. Все повече дами избягватобществения превоз.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР