Най-ниска избирателна активност у нас е отчетена в Пловдив. Това

...
Най-ниска избирателна активност у нас е отчетена в Пловдив. Това
Коментари Харесай

ЦИК: Най-малко гласуващи има в Пловдив

Най-ниска изборна интензивност у нас е регистрирана в Пловдив. Това стана ясно от брифинг на Централната изборна комисия.

Заместник ръководителят на ЦИК Росица Матева съобщи, че всичко е наред със съставите. В страната ще се гласоподава на 12 905 комисии. 302 от тях са преносими, 225 са на други места, а 24 от тях са в места за задържане.

До 11:30 часа има сигнали за 45 машини, които не са стартирали. В тези секции гласуването продължава с хартиени бюлетини.

Една тъжба, касаеща нарушаване за гласоподаване отвън страната е постъпила, а повода е, че член на изборната комисия не владее български език.

21 други сигнала са постъпили, главно за призоваване към машинно гласоподаване. Всички тези сигнали са препратени, с цел да се вземе отношение, разяснява Матева.

Тя съобщи, че са постъпили и голям брой сигнали, че върху бюлетините от машина не се слага щемпел.

„ Нека разпоредбите се съблюдават от тук нататък и да не се пропуща слагането на щемпел ”, разяснява тя, като добави, че бюлетините, които са пуснати без щемпел ще бъдат регистрирани, само че въпреки всичко членовете в комисиите да се придържат към разпоредбите.

Към 11:00 часа изборната интензивност в страната е 8,97 %. Най-висока е регистрирана в Монтана, а най-ниска в Пловдив.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР