Най-неочаквано беше това с шоколадовите яйца. Британската агенция по храните

...
Най-неочаквано беше това с шоколадовите яйца. Британската агенция по храните
Коментари Харесай

Д-р Сергей Иванов: За първи път има толкова мащабен случай на салмонела в шоколадови изделия

Най-неочаквано беше това с шоколадовите яйца. Британската организация по храните насочи публично предизвестие за евакуиране на продукта. Марката е добра позната на всички. Тогава ставаше въпрос единствено за общоприетите яйца, по-късно предизвестието беше разширено до всички други артикули на въпросната компания. Това сподели за Bulgaria ON AIR доктор Сергей Иванов от " Активни консуматори ".

" Вече се заформи скандал поради забавената реакция на Европейски Съюз. Потребителите би трябвало да знаят, че не би трябвало да купуват на децата шоколадови яйца. Но като цяло да заобикалят всичко, обвързвано с тази марка. В момента единствено във Англия има 60 деца на възраст под 10 години, които са със салмонела. Има случаи във Франция, Нидерландия... казусът е общоевропейски ", добави още доктор Иванов.

По думите му за първи път има толкоз огромен случай на салмонела в шоколадови произведения.

" Шоколадът не е рисков артикул за салмонела и с цел да се получи такова заразяване би трябвало да е огромна " мърлявщина ". Производителят би трябвало доста да се е постарал, с цел да болести шоколада. Оттам идва и изненадата, тъй като това е огромен производител. А за козунаците за Великден няма кой знае какви опасности, само че още преди години правихме следствие, в което установихме бои вътре в тях ", съобщи доктор Иванов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР