Най-накрая истинска победа на гражданите на Европа с двойния стандарт

...
Най-накрая истинска победа на гражданите на Европа с двойния стандарт
Коментари Харесай

Победа за гражданите: ЕП сложи край на двойния стандарт на храните

Най-накрая същинска победа на жителите на Европа с двойния стандарт при храните. Днес, на последното си пленарно съвещание този Европейски парламент одобри " Новия търговски механизъм за потребителите ", който афишира предлагането на храни от една и съща марка, само че с разнообразни съставки и качество, за нелоялна комерсиална процедура.Докладът по отношение на по-доброто използване и модернизирането на разпоредбите за отбрана на потребителите в Европейски Съюз беше гласуван през днешния ден надлежно с 474 гласа " за ", 163 " срещу " и 14 " въздържал се ". Това оповестиха от пресофиса на омбудсмана.

Това е доста сериозна крачка към възбраната на двойните стандарти при храните в Европейския съюз, като се има поради, че до края на 2017 година и на национално равнище у нас, и на европейско се отхвърляше да има двоен стандарт, като тези безапелационни изказвания бяха подплатени с подобаващите проучвания.

" Днес сложихме завършек на двойното качество на артикули и услуги на единния европейски пазар. Това беше дългогодишна моя, и на сътрудниците от Източна и Централна Европа, битка. С това днешно гласоподаване ще прекратим селективното придвижване на артикули и услуги, което е резултат от предлагането им във вид " Източна " и във вид " Западна " Европа, и то ще стане свободно, каквото е планувано да бъде. " Така разяснява на собствен ред евродепутатът Момчил Неков гласувания отчет.

" Днес европейските институции демонстрираха, че работят в полза на жителите, макар големите стопански ползи на мултинационалните компании ", безапелационна е омбудсманът Мая Манолова. Тя разгласи днешното гласоподаване като огромна победа за България.

" Оттук нататък процедурите по практическото използване на Директивата би трябвало да се задействат от органите посочени от страните членки в най-кратки периоди, с цел да могат да се ползват съответните ограничения против неточните компании ", съобщи евродепутатът. " Извоювахме и това да имаглоба за закононарушителите с оптимален размер от най-малко 4% от годишния оборот на търговците ", напомни Неков.

" Борбата против " Европа на две скорости " би трябвало да продължи и в идващия Европейски парламент, след повече от 10 години участие няма по какъв начин да се заблуждаваме, че този проблем не съществува. Сега това е голяма победа за България, само че има още доста сфери, в които имаме работа. ", заключи Момчил Неков.Момчил Неков беше българският докладчик и специфичен докладчик на Комисията по земеделие по тематиката " Двоен стандарт " в Екологичен потенциал. През януари 2018 година, след извършените съвещания със засегнатите страни у нас и в Европейски Съюз, Неков внесе в Екологичен потенциал единно мнение по Доклада по отношение на двойното качество на продуктите на единния пазар, което беше основно и за приемането му от Европейския парламент на 13 септември 2018 година с болшинство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР