Най-мощните компютърни компоненти не само изискват повече мощност с всяко

...
Най-мощните компютърни компоненти не само изискват повече мощност с всяко
Коментари Харесай

Cooler Master демонстрира 750W тихи захранвания и компактни модели с мощност до 1300W

Най-мощните компютърни съставни елементи освен изискват повече мощ с всяко ново потомство, само че и минават към нови конектори и стандарти за зареждане, тъй че еволюцията в сегмента на компютърните зареждания е неизбежна. Марката Cooler Master на Computex 2023 показва сходни модели, които доставят до 750 W мощ, без движещи се елементи в охладителната система, а също по този начин оферират и до 1300 W мощ в стилен SFX дизайн.

Според Tom’s Hardware, серията X Silent включва два захранващи блока до 750 W, едното от които е без вентилатор, заради потреблението на изпарителна камера и система от радиатори, свързани с топлинни тръби. Втората е оборудвана с доста спокоен RGB-вентилатор, който се върти на ниска скорост единствено когато е безусловно належащо. В бъдеще, както дава обещание производителят, се възнамерява да се увеличи оптималната мощ на захранващите устройства, като в тихата версия това  над прага от 750 вата.

Захранващите устройства от серията V SFX Platinum се оферират до 1300 W мощ в стилен корпус с размери 100 x 125 x 63,5 mm. Всички показани зареждания на Cooler Master дават отговор на стандартите ATX 3.0 и PCI Express 5.0, оборудвани са с кабели 12VHPWR за свързване на актуалните флагмански видеокарти. Като елементна база се употребяват висококачествени японски кондензатори

Cooler Master ще предложи и обособени кабели 12VHPWR с Г-образни конектори, с цел да улесни свързването на актуалните графични карти в корпусите на системите с лимитирано пространство. Модулният принцип на свързване на кабелите към самото зареждане ще разреши на потребителя да избере верния вид за кабел, даже в случай че не дава отговор на стандарта ATX 3.0.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР