Най-много една минута отнема гласуването на машина, убеди се тази

...
Най-много една минута отнема гласуването на машина, убеди се тази
Коментари Харесай

Гласуваме електронно за 1 минута, ковид не отказа пловдивчан...

Най-много една минута лишава гласуването на машина, убеди се тази заран репортерът в ОУ “Димитър Талев” в регион “Южен”.

От комисията ти дават пластик и след като го поставиш в машината като в банкомат, на екрана се появява бюлетината. Натискаш бутон с номера на партията или обединението от общо 30-те и тя се изписва на екрана за потвърждаване, че не си сбъркал. Сгъваш “разписката” с твоя избор и я пускаш в специфична кутия.



Предпочитанията за хартиена бюлетина и машинно гласоподаване са 50 на 50 на 100, сподели ръководителят Теодора Диманина от 53- та секция.

Във всички секции са подредени дезинфектанти, маски и ръкавици за гласоподаватели, в случай че изискат. Температура мерят единствено на членовете на комисиите.



Гласува се с персонална карта. От комисията дават на бюлетина, в случай че гласоподавателят желае да гласоподава по общоприетия метод.

Оживено е, макар прогнозите, че Коронавирус - 19 ще откаже много гласоподаватели да гласоподават.



Първите гласоподаватели побързаха да пуснат бюлетина още в 7 часа сутринта, а към 8 часа пред някои секции към този момент имаше по 4 - 5 чакащи.



“Не се опасявам. На 68 години съм и не съм спрял да поддържам връзка с приятелите и близки. Ние сме калено потомство!”, със смях разяснява Ангел Дунков. Пред вратата поставя маска и изяснява, че ще се ваксинира, само че изчаква друга ваксина, тъй като не желае “АстраЗенека”.

“Единственото, което желая от депутатите, е да работят за хората”, разяснява Георги Караколев преди да гласоподава.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР