Най-младият игумен у нас – Спиридон, който беше изловен навръх

...
Най-младият игумен у нас – Спиридон, който беше изловен навръх
Коментари Харесай

Хванаха в още по-тежко прегрешение най-младия игумен у нас, който подкара стар "Мерцедес" пиян

Най-младият свещеник у нас – Спиридон, който беше изловен точно на Гергьовден да кара пийнал с 2,59 промила, в никакъв случай не е имал брошура. „ Той даже не се е явявал на шофьорски курс “, обясниха проверяващи пред „ Телеграф “.

Както БЛИЦ заяви, пред вестника 21-годишният свещеник призна, че е карал остарял „ Мерцедес “ много пийнал и че се разкайва, само че излъга, че има шофьорска брошура.

В петък Спиридон е свикан в полицията в Монтана, където ще му бъде повдигнато обвиняване за каране в пияно положение с над 2,1 промила, а делото ще се гледа по съкратената процедура.

Най-младият свещеник у нас се напил точно на Деня на храбростта и Българската войска в Чирпан. Когато го спрял патрул на КАТ, той изглеждал много пийнал, по тази причина го тествали с дрегер. Той си признал, че е пил, само че отказал кръвна проба.

Потърсен да изясни за какво е излъгал, че има брошура, той затворил телефона. Негови познати споделиха, че той имал водач и даже са сюрпризирани, че е седнал зад кормилото. Преди години не желал и да чува за шофиране, само че очевидно в пияно положение е решил друго.

Очаква се откакто в петък бъде повдигнато обвиняване на Спиридон, съдът в Монтана да излезе с присъда до 3 дни.

Потърсен за коментар по случая, Западният и Средноевропейски митрополит Антоний съобщи, че най-вероятно откакто излезе присъдата ще бъде образуван епархийски съвет, управляван от Видинския митрополит Даниил. Той ще взема решение с какво да накаже пияния духовник.

„ Всеки жител на обществото би трябвало да съблюдава разпоредбите, още повече като духовно лице би трябвало да дава образец. Не би трябвало да забравяме обаче, че в последна сметка, когато има смирение, има и амнистия. Не би трябвало да повтаря грешките, а да се учи от тях. Лично съгласно мен това, че Спиридон е седнал зад кормилото без брошура, е тотално неприемливо “, съобщи Антоний, който също е водач.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР