Най-мастите собственици на футболни клубове в България бяха на среща

...
Най-мастите собственици на футболни клубове в България бяха на среща
Коментари Харесай

Борисов привика футболните босове заради купуването на мачове и тормоза над съдиите

Най-мастите притежатели на футболни клубове в България бяха на среща с премиера Бойко Борисов тази заран. Георги Домусчиев, притежател на " Лудогорец ", Васил Божков, притежател на " Левски " и притежателят на ЦСКА-София Гриша Ганчев бяха привикани в кабинета на министър-председателя дружно с основния прокурор Сотир Цацаров, зам.-главния прокурор Иван Гешев и вътрешния министър Младен Маринов. Официалната версия за срещата е, че Борисов е изискал от тримата предприемачи да обещят да не пречат на работата на футболните съдии по време на новия футболен сезон. Шефът на футболния съюз Борислав Михайлов също е участвал на диалозите.

Разбрахме се да няма повече напън върху съдии, пазаруване на мачове и други сходни истории, съобщи след срещата Гриша Ганчев, който единствен приказва пред публицистите от тримата футболни босове.
Борислав Михайлов изясни интереса на Борисов към тематиката с това, че футболът е публичен феномен и по тази причина министър председателят се загрижил за проблемите в шампионата. Борисов се грижи за цялата страна. Спокойствието сред почитателите, дава успокоение на страната, добави Михайлов. По думите му огромните клубове са си стиснали ръцете, което се случвало рядко.
Поведението на агитките е огледално на отношението на притежателите на клубовете и футболистите. Трябва да има феърплей. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов след срещата. Фокусът ни ще е върху това да няма напън над футболисти и длъжностни лица, както и да няма пазаруване на мачове, сподели още Маринов.
Стана ясно, че ще има специфичен телефон в Министерство на вътрешните работи, на който футболни съдии ще могат да подават сигнали, в случай че са подложени на напън.
Президентът на БФС Борислав Михайлов би трябвало да даде на вътрешното министерство всички телефони - служебни и персонални на арбитрите в България, с цел да може при потребност те да бъдат сложени под специфичен контрол.
Собственикът на " Левски " Васил Божков е поканил сътрудниците си на среща в неговия офис, на която се е отзовал единствено притежателят на ЦСКА Гриша Ганчев. Собственикът на " Лудогорец " - Георги Домусчиев, е отказал.
Припомняме, че в четвъртък ЦСКА изпрати ултимативно писмо до БФС поради телевизионни права. Червеният клуб упрекна Домусчиев в четворен спор на ползи като притежател на малкия екран, излъчваща шампионската лига, на " Лудогорец ", " Футбол Про медия " и член на Изпълкома на футболната централа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР