Най-мащабното и с може би най-голяма важност дело в историята

...
Най-мащабното и с може би най-голяма важност дело в историята
Коментари Харесай

Трети фалстарт на делото КТБ

Най-мащабното и с може би най-голяма значимост дело в историята на България най-малко що се отнася за Прехода - това за банкрута на КТБ, не съумя да тръгне за трети път в Специализирания углавен съд, съобщи Actualno.com.

И този път повода е тривиална – неявяване на един от обвинените, в тази ситуация един от някогашните шефове на КТБ Георги Христов. Той е болен, като положението му остава непроменено от 2 февруари насам, когато показал здравно удостоверение. Заради това прокуратурата изиска ново отсрочване на делото.

Христов страда от хронично заболяване на бъбреците. По отношение на положението му ще има съдебно- здравна експертиза, която да откри дали това е правилно. Заради това, че той не се яви в съда през днешния ден (14 февруари) и не е показал годен документ, Христов ще бъде санкциониран с 1000 лв.. Адвокатът на обвинения беше принуден от съдията да се свърже с клиента си и да го попита дали ще може да пристигна на следващия ден (15 февруари) в съда, само че Христов дал отговор, че няма да може.

Къде е Цветан Василев?

Освен Христов, измежду обвинените липсваше и някогашният притежател на КТБ Цветан Василев. Според прокуратурата делото може да стартира и в негово неявяване, защото той е постоянно свикан. Адвокат Карадалиев оспори това изказване, само че съобщи, че ще изкаже причини за това по време на идващото съвещание.

Следващото съвещание е планувано за 27 февруари (вторник), по традиция от 10:00 часа.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР