Най-мащабният книжен форум у нас - Софийският международен панаир на

...
Най-мащабният книжен форум у нас - Софийският международен панаир на
Коментари Харесай

48-ият Софийски международен панаир на книгата се отменя заради пандемията

Най-мащабният хартиен конгрес у нас - Софийският интернационален панаир на книгата, трябваше да има своето 48-о издание сред 8 и 13 декември. Поради все по-усложняващата се конюнктура в страната обаче,, най-малко не и в познатия на посетителите формат, съобщи БГНЕС.
Решението за непровеждане на панаира е взето от Управителния съвет на Асоциация „ Българска книга ”, уредник на събитието, след извършена анкета измежду членовете на асоциацията и като демонстрация на отговорност към обществото в този сериозен миг. Основният мотив зад решението на браншовата организация за непровеждане на събитието е слагането на здравето на многочислените гости на книжното ревю и на неговите участници преди всичко.
 Министърът на културата упорства Панаира на книгата да си остане в НДК Министърът на културата упорства Панаира на книгата да си остане в НДК
" Надявам се Панаирът на книгата да бъде там, където му е мястото ". Това съобщи министърът на културата Боил Банов, с което сътвори извес...
Въпреки неналичието на в познатия формат, Асоциация „ Българска книга ” и нейните членове възнамеряват цифрови интензивности за читателите. Сред тях е Софийският интернационален книжовен фестивал, който ще има своето цифрово издание от 10 до 13 декември, както и други акции и начинания, които ще бъдат адресирани към читателите в идващите седмици.
От асоциацията насочат неотстъпчив апел към четящите хора да не престават да купуват и четат книги, тъй като книгите носят утешение и ентусиазъм, очакване и смисъл, религия и кураж, че ще дойдат и други по-спокойни и положителни дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР