Най-малко трима турски дипломати са били убити днес при стрелба

...
Най-малко трима турски дипломати са били убити днес при стрелба
Коментари Харесай

Стреляха по турски дипломати в Ирак, докато обядват. Турция потвърди за поне един загинал

Най-малко трима турски дипломати са били убити през днешния ден при пукотевица в северния иракски град Ербил, съобщи РИА Новости, базирайки се на информация от локални медии, цитиращи източници от иракските служби за сигурност.

Неизвеестен нападател е разкрил огън по ресторант, в който се хранели чиновници на турското консулство. Турското външно министерство удостовери за гибелта на един чиновник на генералното консулство. Според локални медии обаче, починали са заместител на генералния консул и двама други съпътстващи го дипломати.

Турция ще отговори на нападението против ресторанта в Ербил,  съобщи Ибрахим Калън, представител на турския президент Ердоган в Туитър. Той добави, че нападателите се търсят.

Отношенията сред Турция и Ирак са обтегнати от години поради така наречен кюрдски въпрос. Ербил се счита за основен град на така наречен Иракски Кюрдистан с необятна автономност, стремящ се към цялостна самостоятелност. Анкара е изрично срещу концепцията за независимо битие на Иракски Кюрдистан
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР