Най-малко шестима от служителите на висши постове в американската президентска

...
Най-малко шестима от служителите на висши постове в американската президентска
Коментари Харесай

Иванка Тръмп и мъжът ѝ ползвали лични имейли за държавни дела

Най-малко шестима от чиновниците на висши постове в американската президентска администрация са употребявали свои персонални имейл адреси за въпроси, свързани с работата на Белия дом. Това демонстрират следствия на разнообразни задгранични медии.
Зетят и консултант на президента Доналд Тръмп - Джаред Кушнър (съпруг на Иванка Тръмп), е правил това още през първите дни на новосформираната администрация. Същото важи за самата Иванка, за Гари Кон, Стивън Милър и към този момент някогашните съветници Стийв Банън и Рейнс Прибъс.
Технически законът разрешава на публични лица да употребяват персонални електронни пощи, в случай че имейлите са копирани до държавни имейли, с цел да бъдат архивирани. Разкритията обаче съществено ще навредят на репутацията на Тръмп, който по време на предизборната акция гневно настояваше съперникът му Хилари Клинтън да бъде вкарана в пандиза за същото нарушение. Клинтън бе оправдана след следствие на ФБР, само че апелът " затворете я " се трансформира във значима част от пропагандите на Тръмп.
Още в събота Politico разгласява материал за служебна преписка на Джаред Кушнър, провеждана от персоналния му имейл. Адвокатът му призна, че става въпрос за към дузина имейли, най-вече препращащи " новинарски публикации и политически мнения " за президента.
В понеделник Newsweek пък разкри, че и Иванка Тръмп е употребили персонална е-поща, до момента в който е била в ролята на неплатен консултант на татко си. Темата доразви The New York Times, който цитира източници от президентската администрация, съгласно които Иванка е траяла да прави това и откакто позицията ѝ в Белия дом е била формализирана.
Прессекретарят на Белия дом Сара Хъкабий разяснява сбито тематиката с думите, че потреблението на персонални имейли в Белия дом било " доста лимитирано ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР