Най-малко шестима души са загинали, а други остават в неизвестност

...
Най-малко шестима души са загинали, а други остават в неизвестност
Коментари Харесай

Пожар в хостел в Нова Зеландия: Най-малко шестима загинали

Най-малко шестима души са починали, а други остават в неопределеност след пожар в хостел, сподели министър председателят на Нова Зеландия пред локални медии.

Службите за незабавна помощ бяха извикани в четириетажния хостел Loafers Lodge в Уелингтън малко след среднощ локално време.

Десетки бяха избавени от постройката, само че полицията сподели, че редица хора остават в неопределеност.

Крис Хипкинс предизвести, че броят на починалите евентуално ще се усили.

При идването си на мястото на пожара пожарникарите открили, че горният етаж на постройката е разпален. Към 04:00 часа минимум 20 противопожарни автомобила са взели участие в гасенето му.

Командирът на региона за пожарна и изключителна обстановка Ник Паят разказа пожара като " най-лошия призрачен сън " на Уелингтън.

Полицията предизвести, че не може да бъде по-конкретна за броя на смъртните случаи, до момента в който не успее да влезе в постройката.

Г-н Pyatt също сподели, че постройката съдържа азбест и прикани локалните поданици да носят маска за лице и да държат прозорците си затворени, с цел да избегнат вдишването на дима, оповестява New Zealand Herald.

„ Това е трагично събитие за всички участници. Моите сърдечни съболезнования са към околните на тези, които са изгубили живота си “, сподели той.

Властите избавиха минимум петима души от покрива на горящата постройка и един човек получи съществени пострадвания, откакто скочи от третия етаж на постройката, с цел да се избави от пламъците, оповестиха локални медии.

Г-н Хипкинс разказа пожара като „ драматичен “ пред TVNZ и отдаде респект на локалните пожарникари, „ които се изложиха на заплаха през последните часове, с цел да изведат хората от постройката и да потушат огъня “, заяви NZ Herald.

„ Това е безспорна покруса и знаете ли, Уелингтън е дребна сплотена общественост “, сподели той в новозеландското AM шоу.

Причината за пожара към този момент не е известна, само че локалните медии оповестиха, че полицията проверява дали пожарът е разпален съзнателно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР