Най-малко петима полицаи бяха сериозно ранени, а 12 души бяха

...
Най-малко петима полицаи бяха сериозно ранени, а 12 души бяха
Коментари Харесай

Петима ранени полицаи и 12 арестувани по време на протеста пред иранското посолство в Лондон

Най-малко петима служители на реда бяха съществено ранени, а 12 души бяха задържани през вчерашния ден по време на митинга пред иранското посолство в Лондон след гибелта на млада жена, арестувана от полицията в Техеран, заяви Франс прес.

 Коктейл Виж още

Демонстрацията бе проведена във връзка със гибелта на 22-годишната Махса Амини, задържана на 13 септември от моралната полиция в Иран за " носене на неуместно облекло ".

Видеоклипове в обществените мрежи демонстрират навалица, която скандира " гибел на Ислямската република ".

Въпреки че " болшинството от присъстващите в посолството в неделя продължиха да се държат отговорно ", една огромна група " се опита да нападне полицията и протестиращите ", съобщи в официално съобщение Скотланд ярд.

На място бяха изпратени полицейски елементи, оборудвани с каски и щитове.

 Жени режат косите си на митинга в Иран, армията се закани Виж още

Демонстрациите в Иран и в Европа поради Махса Амини не стихват. Жени рязаха косите си на митинг в Иран, армията пък се закани " да се изправи против врага ". Иранският президент назова митингите - " протест " и предизвести за решителни ограничения.

Предишната нощ, коктейл " Молотов " бе хвърлен по иранското посолство в Атина. 200 души се събраха на площад Синтагма в центъра на Атина, с цел да осъдят репресиите на Иран против митингите след гибелта на Махса Амини.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР