Най-малко осем души са ранени, след като пикап се заби

...
Най-малко осем души са ранени, след като пикап се заби
Коментари Харесай

Атака с 8 ранени в Тел Авив, израелската операция в Западния бряг ще отнеме "дни"

Най-малко осем души са ранени, откакто пикап се заби в пешеходци в Тел Авив и стартира да мушка минувачите. Ислямисткото придвижване " Хамас " пое отговорност за офанзивата, последвала.

В някои медии се появи информация, че причинителят опитал да намушка поданици, само че бил спрян от " самоуверен " (по думите на министър на вътрешната сигурност) жител. Според представител на незабавната помощ в Тел Авив, представен от " Ройтерс ", част от приетите в болница след офанзивата имат порезни рани.

Най-малко 10 са убитите при конфликти в хода на интервенцията в Западния бряг, почнала през вчерашния ден в град Дженин и лагера край него, четирима от тях - малолетни. Арестувани са 120 души. Според армията чака тя да завърши по-бързо от предстоящото, само че въпреки всичко да отнеме " дни ".

Унищожени към ранните часове на деня са 20 цели, свързани, съгласно израелската войска, с терористи; по-късно армията популяризира и фотоси и фрагменти на открити в лагера самоделни взривни устройства и. Палестинският президент Махмуд Абас говореше още през вчерашния ден за " военни закононарушения " на израелските сили, а във вторник разгласи, че стопира контактите и координацията в сигурността с еврейската страна.

 Атака с 8 ранени в Тел Авив, израелската интервенция в Западния бряг ще отнеме
© Reuters

От Израел обвиняванията към Палестинската власт, която управлява Западния бряг, са, че не прави задоволително против кафези на организации като " Хамас " и тясно свързаната с Иран " Палестински ислямски джихад ". Много от техните и други бойци работят в така наречен Бригади на Дженин, които се намират в гъсто популации лагер до града.

 Израел води най-мащабната атака в Западния бряг от 20 години, има убити Израел води най-мащабната атака в Западния бряг от 20 години, има убити

Израелската полиция приказва за 20-годишен палестинец, врязал се в пешеходците пред търговски център в Тел Авив, който по-късно е погубен. " Хамас " свърза " героичната " офанзива с израелските интервенции в Западния бряг.

Нападателят, съгласно силите на реда в Израел, е таман от Западния бряг (Хеброн), а не от Газа, която " Хамас " управлява (но са известни напъните ѝ да разшири наличието си в тази окупирана територия). Той обаче няма престъпно досие; знае се само че влезнал в Израел нелегално и че " Хамас " го разгласи за собствен член.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР