Най-малко един човек е загинал при наводнения в Албания, причинени

...
Най-малко един човек е загинал при наводнения в Албания, причинени
Коментари Харесай

Воден ад на Балканите! Силни дъждове и наводнения убиха човек в Албания, Вардар заля част от Скопие

Най-малко един човек е умрял при наводнения в Албания, породени от поройни дъждове. Други трима души са ранени при произшествия, свързани с неприятното време, а 18 къщи са разрушени през последните 24 часа, се показва в държавно известие, съобщи БТВ. Заради наводненията 315 души са изведени от наранени квартали на Тирана, както и от търговски център. Очаква се евакуация на популацията и в други селища. Дъждовете и наводненията сковаха пристанищата на страната и блокираха полетите на единственото интернационално летище. Полицията заяви тази заран, че придвижването по автомагистрала в западната част на страната, водеща към столицата Тирана, отчасти е възобновено, само че други пътища остават наводнени.

Прекъсвания на електричеството засегнаха 71 хиляди души, а стотици хора бяха евакуирани в централната и южната част на страната. Властите изпратиха бойци, полиция и незабавни екипи в южните области Гирокастра, Фиер и Вльора, където няколко реки заплашват да прелеят. Училищата в цялата страна са затворени през днешния ден. Правителството прикани жителите да следват препоръките на формалните органи, като обявиха, че „ обстановката се чака да се утежни по-късно през днешния ден, по-специално в южната част на страната “.

Междувременно река Вардар излезе от коритото си и наводни региона към постройката на македонското държавно управление, оповестиха локалните медии. Метеоролозите предвиждат, че дъждът ще продължи и тук-там ще паднат по 60 литра на квадратен метър. Валежите ще са най-обилни в югозападните и източните елементи от страната. Очаква се с изключение на Вардар да прелеят още реките Радика, Църни Дрим и Сатеска. В Маврово паднаха 130 литра дъжд на квадратен метър, в Тетово – 84, Лазапроле – 75, Дебър – 71, Охрид – 44, Скопие – 35, Куманово – 19 литра на квадратен метър. Температурите на всички места са били позитивни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР