Най-малко един човек е загинал, а трима са ранени, след

...
Най-малко един човек е загинал, а трима са ранени, след
Коментари Харесай

Ракета порази блок в Киев и уби човек – 30 евакуирани от 16-етажната сграда

Най-малко един човек е умрял, а трима са ранени, откакто остатъци от свалена ракета удариха жилищна постройка в украинската столица Киев, заяви Украинската работа за незабавна помощ, представена от Ройтерс.

16-етажната постройка е била ударена в 5:02 ч. локално време, се споделя в известието. Оттам са били евакуирани 30 души, а избухналият пожар към този момент е сподавен.



На този декор продължава неизвестността към бомбардирания спектакъл в Мариупол. Засега се знае единствено, че в убежището в постройката са се криели стотици хора, останали без покрив след обсадата на града. Надеждата е, че те са оживели в подземията.

Остава въпросът по какъв начин хората ще бъдат отведени от театъра поради разрушенията. Русия отхвърля да е нанасяла удари по тази част на Мариупол.

В града няма ток и вода, храната също свършва. Тежка е филантропичната конюнктура, а информацията оттова е извънредно нищожна. По последни данни към 300 души са съумели да се изтеглят от мястото през миналия ден. Говори се за над хиляда починали при обстрелите в намиращия се на Азовско море град. Районът е основен за съветските ползи поради връзката му сред Крим и Донецката и Луганската републики.

Тази заран пък украинските военни сили нанесоха углавен удар на летището в Херсон, което съветските войски бяха завзели при започване на войната, заяви Генералният щаб на украинската войска. От там прибавят, че руснаците се пробват да отстранен оживялото военно съоръжение, съобщи Военновъздушни сили.

Русия завладя южния пристанищен град без пердах в първите дни на войната. Контролът над Херсон разрешава на Русия да възвърне доставките на прясна вода за Крим. Украйна спря водата, откакто Русия анексира полуострова през 2014 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР