Най-малко двама цивилни бяха ранени и прозорците на няколко къщи

...
Най-малко двама цивилни бяха ранени и прозорците на няколко къщи
Коментари Харесай

Русия атакува Западна Украйна с ракети, изстреляни от Черно море

Най-малко двама цивилни бяха ранени и прозорците на няколко къщи се счупиха в град Хмелницки в Западна Украйна в събота, откакто Русия изстреля ракети от Черно море, оповестиха украинските управляващи.

Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че противовъздушната им защита е свалила две от четирите ракети " Калибър ", изстреляни от съветските кораби.

Украинските управляващи споделят, че чакат засилена офанзива в идващите дни от страна на Русия в навечерието на първата годишнина от началото на войната.

Според Александър Симчишин, кмет на Хмелницки, две детонации са били чути в града, който се намира на 274 километра западно от столицата Киев.

" Има три развалени образователни заведения и към 10 развалени многоетажни жилищни блока. Около 500 прозореца и балкони са унищожени ", сподели той пред националната телевизия на Украйна.

Украинската държавна нуклеарна компания също заяви в събота, че две съветски ракети са прелетели покрай атомната централа в Южна Украйна.

Киев за малко издаде паника за въздушна офанзива в цялата страна сутринта сутринта на 18 февруари. Сирените се включиха във всички райони като се изключи Харков, Суми и Полтава. Повечето от сигналите бяха анулирани малко по-късно.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Руската войска е нанесла 41 ракетни удара против Украйна през нощта на 16 февруари и украинските сили за противовъздушна защита са свалили 16 от ракетите, съгласно Генералния щаб на украинската войска.

Русия стартира многократни талази от удари по гражданската инфраструктура на Украйна, изключително по нейните енергийни уреди, от началото на октомври, оставяйки на моменти милиони хора без електричество, отопление и водоснабдяване през студената зима.

Министерството на защитата на Русия заяви на 18 февруари, че съветските сили са завладяли Хряникивка, село в региона на Харков в Украйна. Твърдението не може да бъде без значение доказано.

Генералният щаб на Украйна сподели в брифинг по-рано денем, че Хряниковка е била обстрелвана, само че не се загатва съветско нахлуване.

Русия стартира непровокираната инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР