Най-малко двама души са загинали, а десетки други са били

...
Най-малко двама души са загинали, а десетки други са били
Коментари Харесай

Загинали и ранени при протест след изнасилване и убийство на дете в Пакистан

Най-малко двама души са починали, а десетки други са били ранени при митинг в Пакистан, предадоха международните осведомителни организации.

Демонстранти са нападнали полицейски сектор, коли са били замеряни с камъни.

Демонстрацията е била проведен а в източната провинция Пенджаб.

Стотици ядосани пакистанци се участваха в демонстрацията откакто дете бе изнасилено и убито. Момиченцето, Зайнаб Ансари, е било 8-годишно. То изчезнало на път за учебно заведение по-рано тази седмица и по-късно тялото й е било намерено захвърлено в купчина отпадък.

Raise your voice for zainab#JusticeForZainab #ChildAbuse #Kasur #Protest #PunjabPolice #PMLN pic.twitter.com/hvdWIbErea
— Aiman khan

Тя е следващата жертва за последните месеци в района. Тече следствие, което търси и връзка сред случаите. Разпространена от полицията бе и рисунка на хипотетичния нападател на Зайнаб.

Хиляди се събраха на погребението й. Провела се е единствено траурна гала, защото бащата е декларирал, че детето няма да бъде заровено , до момента в който убийците му не бъдат хванати.

Духовното лице, управлявало ритуала, е призовало за промяна на полицейски началник, с цел да бъдат предпазени девойките от похищения.

Sketch of the Zainab's Kidnapper Released by Punjab Police#JusticeForZainab #Kasur #Justice4Zainab #PMLN #PTI #PunjabPolice #Kidnapper pic.twitter.com/Gjj9sQOrQc
— Siasat.pk (@siasatpk) 10 януари 2018 година

Социалните мрежи бяха засипани с апели към полицията да постави старания за бързото залавяне на отговорните, както и настоявания за най-сурови санкции. Хората са гневни на органите на реда, че са позволили девойки да бъдат отвличани, насилвани и убивани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР