Най-малко десет военнослужещи загинаха при израелски ракетни удари по околностите

...
Най-малко десет военнослужещи загинаха при израелски ракетни удари по околностите
Коментари Харесай

Броят на загиналите край Дамаск расте

Най-малко 10 военнослужещи починаха при израелски ракетни удари по покрайнините на Дамаск, заяви организация сирийската държана осведомителна организация САНА, представена от международни медии.

Сред жертвите има трима сирийски офицери от сирийските сили за противовъздушна защита (ПВО), като и членове на непознати паравоенни формирования, добавя Франс прес.

За петима от чужденците паравоенни се допуска, че са иранци, евентуално от силите "Ал Кудс ", оповестява Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида. Имало също и двама бойци от проирански милиции.

Силите "Ал Кудс " са елитно поделение на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, натоварени с осъществяването на интервенции в чужбина.

Израелските удари са били ориентирани против две позиции на сирийските сили за противовъздушна защита, покрай летището на Дамаск и югозападно от столицата.

Ударите са били ориентирани и против позиции и оръжейни хранилища на иранските и проиранските сили покрай Дамаск, по-специално в Сайеда Зейнаб и Кесуа.

Израелската войска заяви, че цел на нейните удари били иранския Генерален щаб в Сирия, скришен обект, в който били одобрявани делегации от високопоставени ирански представители, Седма дивизия на сирийската войска и батареи на Противовъздушна отбрана.

Първоначалната информация на САНА бе за трима починали и един ранен сирийски военни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР