Най-малко десет души бяха убити и няколко други бяха ранени

...
Най-малко десет души бяха убити и няколко други бяха ранени
Коментари Харесай

Най-малко 10 убити при нападения с хладно оръжие в Канада

Най-малко 10 души бяха убити и няколко други бяха ранени в неделя при набези с хладно оръжие в две обитаеми места в Канада, заяви полицията, която е почнала търсене на двама обвинени в три провинции, съобщи Франс прес.
Най-малко десет души са починали и голям брой други са ранени, от които 15 са били отведени в болница. Нападенията са осъществени на 13 местопрестъпления в Джеймс Смит кри нейшън и Уелдън, провинция Саскачеван, заяви на конференция Ронда Блекмор, асистент комисар на Канадската кралска полиция.

В неделя сутринта полицията насочи към жителите на провинция Саскачеван предизвестие за заплаха заради голям брой набези с хладно оръжие на няколко места в индианската общественост Джеймс Смит кри нейшън и близкото населено място Уелдън. Полицията получи първи сигнал в 5:40 ч. сутринта локално време, посочи Блекмор.
Властите считат, че " някои от жертвите са били набелязани от обвинените, а други са били нападнати на инцидентен принцип ", добави тя.
Заподозрените Даниел Сандерсън и Майлс Сандерсън бяха видяни за първи път в Реджина, столицата на провинцията, ситуирана на повече от 300 километра на юг. След това издирването обхвана и прилежащите провинции Манитоба и Албърта, голям район с размерите на половин Европа.

Засега няма информация за претекста за нападенията, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР