Най-малко четирима души са ранени при среднощна руска атака срещу

...
Най-малко четирима души са ранени при среднощна руска атака срещу
Коментари Харесай

Среднощна въздушна атака в сърцето на Украйна: Четирима са ранени

Най-малко четирима души са ранени при среднощна съветска офанзива против Киев. Те са потърпевши от падащи парчета в югоизточния Дарницки регион.

Заради бомбардировките против топлоцентрала до самата фронтова линия два енергоблока стопираха работа

Там работят 10 спасители и два екипа съществена противопожарна избавителна техника, каза украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко. 

След това украинските военновъздушни сили обявиха, че са свалили осем ракети, изстреляни от съветската Брянска област, при опит за удар по Кий. Други 18 безпилотни самолета са били унищожени при обособена офанзива над южната част на Николаевска област.

На този декор следва основна седмица за финансовата помощ за Украйна. В четвъртък и петък е последният Европейски съвет за годината. Лидерите на Европейския съюз би трябвало да вземат решение дали да провиснал 50 милиарда евро на страната.

Украйна ще чества Рождество Христово на 25 декември, тя мина към Григорианския календар

Този ход обаче е застрашен от ветото на Унгария. Вчера украинският президент Володимир Зеленски е имал къс диалог с унгарския министър председател Виктор Орбан. Това е станало по време на встъпването в служба на новия президент на Аржентина. Не е ясно обаче какво са си споделили.

Под въпрос остава и новата помощ от Съединените щати в размер на 60 милиарда $. Тя стана пленник на вътрешнополитически различия сред републиканците и администрацията на президентаБайдън.

България да даде зенитно-ракетни комплекси с отпаднала нужда

Утре Зеленски ще пътува до Вашингтон, където ще се срещне с американския президент. Очаква се диалог и с ръководителя на Камарата на представителите на Републиканската партия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР