Най-малко 835 са задържани по време на протестите на опозицията

...
Най-малко 835 са задържани по време на протестите на опозицията
Коментари Харесай

Бунтът на московчани обедини опозицията, властта се крие зад силовите структури на улицата

Най-малко 835 са арестувани по време на митингите на опозицията в Москва, измежду тях е публицист от Дойче веле.

Независимо от това кой е вземал решенията за недопускането на самостоятелните претенденти до изборите за Московския градски парламент, тези хора са некомпетентни. Тяхната цел се състои в това, да бъдат блокирани нежеланите политици в настъплението им към органите на властта, да запазят единомислието си пред решаването на казуса 2024, а и да дадат сигнал на другите райони: не допускайте никого до изборите.

Резултатът от чистката в изборната акция в Москва обаче се оказва нещо изцяло противоположно – налице е нова политическа готовност.

Независимите претенденти, доста от които бяха релативно незнайни до последната седмица, набират точки и демонстрират, че, за разлика от тези на Единна Русия, са подготвени да пазят правата на гласоподавателите си. Сигналът, който дойде по районите, е: в Москва жителите към този момент излязоха да се борят за своите права, присъединявайте се .

За районните управляващи към този момент ще бъде доста мъчно да повтарят тактиката на московското кметство, която от политически конкурент на части от жителите се трансформира в конструкция, криеща се от тях зад полицейските кордони. Действията на силоваците, от една страна, сплотиха опозицията, а от друга – изцяло обезсмисли септемврийските избори. Със същия триумф на тях рота от Росгвардия би могла да се показа като проуправляваща команда от претенденти.

Този политически раздор сред задачите и опциите е шокиращ: от редовите градски избори управляващите си сътвориха проблем на федерално равнище . Съдейки по всичко, логиката на решението в този случай е разследване от особената картина на света, в който политиката по принцип е устроена по модела на казармата. Но най-малко в този момент московчани не бързат да преминат към военно състояние.

Властите са поредни в опитите да решат политическите проблеми благодарение на палките. В навечерието на митинга пред кметството, вместо да го разрешат и по този начин да отклонят недоволството на хората, заведоха фиктивно наказателно дело против „ възпрепятстването на работата на изборните комисии “. Как това дело би трябвало да завърши, силоваците сами още не знаят, не са получили инструкции.

Но като начало новината за това необятно се разяснява в медиите, а в границите на делото се организират всеобщи нощни обиски в жилища и офиси на самостоятелните претенденти. При това в хода на обиските нищо съответно не се конфискува, задачата им е всички да се почувстват застрашени.

Със същата цел множеството претенденти преди митинга се оказаха арестувани – по този начин митингът е обезглавен и към този момент нищо няма да се случи. Това значи, че лицата във властта, вземащи решения на такова ниво, са оглупели от личната си агитация и фактически имат вяра, че жителите излизат на улицата, подстрекавани от провокатори. Като резултат на 27 юли московското кметство през целия ден е под блокада, макар неналичието на всички известни опозиционни водачи на улицата.

Студиото на Алексей Навални директно излъчва митинга в Youtub и през целия ден там се пробват да нахълтат служители на реда, които разрушават порти безусловно като в руската история за юношеството на Ленин и жандармите. Към 16 ч. входната врата беше разрушена, а служителите на реда с оправдателен звук четат на чиновниците постановлението на ФСБ /Федералната работа за безопасност/ за наказателното дело.

Този фарс в директен ефир е следен от над 40 000 души, а още в пъти повече хора ще го гледат на запис. След това полицията нахлува в телевизия „ Дождь “ с евентуалното съмнение, че „ центърът за ръководство на митингите “ се е преместил там. Главната редакторка Александра Перпелова получава четенето на същото наказателно дело за „ възпрепятстване на изборите “.

Цял ден силоваците вземат решение ребус – кой би трябвало да бъде арестуван, та всичко да завърши? В техните глави не се и прокрадва мисълта за това, че хората имат независимост на волята .



Действията на полицията и армията против протестиращите въобще не са координирани. Участниците в разгонването на митинга не схващат за какво въобще са на мястото и си пречат взаимно. Същите работят на улицата тъкмо толкоз професионално, колкото и сътрудниците им, подхвърлили опиатите на проверяващия публицист Иван Голунов. Не съумяват с тълпата, нямат ясни инструкции, залавят и пребиват инцидентно преминаващите.

Зад всички тези летни столични пейзажи се открива хоризонтът на съветската политическа драма , наречена „ организация за предаването на властта до 2024 година “. Рейтингите падат, парите свършват, хората са преследвани поради оскърбления против служители, присъединяване в изборите се дефинира като углавно закононарушение, силоваците са вчерашни тройкаджии със съответния мироглед, нови лица измежду подкрепящите властта няма, а съществуващите са дискредитирани в комплект с всичките им планове.

Моля, предайте това на властта. Но по какъв начин бихте го създали, щом даже и редовите избори за Московския градски парламент се оказват непостижим политически товар?

Да се вършат прогнози е неблагодарна работа. Но от резултатите от събитията на 27 юли в столицата може несъмнено да се каже: московската акция към този момент е загуба за формалните лица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР