Най-малко 632 са жертвите на мощното земетресение, което разлюля снощи

...
Най-малко 632 са жертвите на мощното земетресение, което разлюля снощи
Коментари Харесай

Над 600 вече са загиналите след земетресението в Мароко

Най-малко 632 са жертвите на мощното земетресение, което разклати нощес Мароко, съобщи Ройтерс, като се базира на мароканската държавна телевизия, написа Българска телеграфна агенция.

Данните за жертвите са на мароканското вътрешно министерство. Съобщава се и за 329 ранени.

Представител на мароканските управляващи съобщи, че множеството смъртни случаи са в планински региони, които са труднодостъпни.

Жители на Маракеш, който е най-близкият до епицентъра на земетресението огромен град, описаха, че в историческата част на града им има паднали здания. Местна телевизия излъчи фрагменти на паднало минаре на джамия, което се е срутило върху коли.

Мароканското вътрешно министерство прикани за успокоение.

Това е най-смъртоносното земетресение в Мароко от 2004 година, когато при земен трус починаха над 600 души.

Съболезнования във връзка със земетресението в Мароко сервира индийският министър председател Нарендра Моди, който през днешния ден и на следващия ден е хазаин на срещата на Г-20 в Делхи.

" Изключително съм тъжен от загубата на (човешки) животи при земетресението в Мароко ", написа Моди в обществената платформа " Екс ", известна до наскоро като " Туитър ".

" В този драматичен час мислите ми са с народа на Мароко. Съболезнования на тези, които са изгубили близки ", се споделя още в обявата на индийския водач.

Съболезнованията си сервира и немският канцлер Олаф Шолц.

" Ужасни вести от Мароко. В тези сложни часове мислите ни са с жертвите на това опустошително земетресение. Съчувстваме на всички наранени от това естествено злополучие ", се споделя в обява на немския водач в " Екс ", представена от Франс прес.

مراکش میں خوفناک زلزلہ:
کئی سو افراد شہید ہونے کی اطلاعات ہزاروں زخمی!!
اللٰہ پاک مسلم اُمّہ پر رحم فرمائیں یا اللٰہ پاک ہمارے گناہ معاف فرمائے اللٰہ پاک مدد فرمائیں ۔۔
— Faith Literature Art (@saaimaqureshi1)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР