Най-малко 60 души са загинали, след като камион, превозващ гориво,

...
Най-малко 60 души са загинали, след като камион, превозващ гориво,
Коментари Харесай

Експлозия на камион цистерна в Хаити изби най-малко 60 души

Най-малко 60 души са починали, откакто камион, пренасящ гориво, е избухнал на улица във втория по величина град на Хаити Кап-Хаитиен през нощта. Това разгласи кметът на града, съобщи " Ройтерс ".

Местната болница е била претъпкана, пробвайки се да окаже помощ на ранените , посочи кметът Пиер Ивроз. Общият брой на ранените към момента не е прочут, като управляващите търсят още жертви.

" Нуждаем се от човешки запаси, а също и от материални запаси, а точно - серум, марли и всичко, което може да се употребява при положение на съществени изгаряния ", изтъкн Ивроз.

Haiti: At least 59 dead after gas tanker explodes in Cap-Haitien, over 20 houses set ablaze
— Doregama Viral (@DoregamaViral)
Камионът, пренасящ бензин, се е преобърнал към среднощ в региона Санмари в източния завършек на Кап-Хаитиен съгласно локалните медии.

Карибската страна пострада от вълна от принуждение тази година от банди, които в продължение на близо месец не позволяваха на камиони за гориво да бъдат зареждани в основните ѝ пристанища за гориво, принуждавайки доста компании да затворят . Доставките на гориво бяха обновени предишния месец.

Докато избавителните служащи почистваха след детонацията, телата, покрити с бели чаршафи, лежаха на земята, преди да бъдат натоварени на камиони и да бъдат отнесени.

Взривът е развалил и фасадите на къщи и магазини на улицата и овъгли мотоциклети и коли.

" Научих с безутешност и страст тъжната вест за детонацията нощес в Кап-Хаитиен на камион цистерна, пренасящ бензин ", написа министър председателят Ариел Анри в " Туитър ".

Правителството разгласи тридневен печал за починалите .

Офисът на Организация на обединените нации в Хаити съобщи, че е подготвен да помогне на националните управляващи в отговора им и сервира съболезнования на фамилиите на жертвите.

Бандите станаха по-мощни след , което сътвори политически вакуум и разреши на незаконните групи да разширят територията си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР