Най-малко 43 затворници загинаха, а други 100 са успели да

...
Най-малко 43 затворници загинаха, а други 100 са успели да
Коментари Харесай

43 убити при пореден затворнически бунт в Еквадор

Най-малко 43 пандизчии починаха, а други 100 са съумели да избягат при протест в затвор в Еквадор, оповестява " Франс прес ".

По информация на локалните управляващи е избухнала кавга сред съперничещите си банди Лобос и R7 в пандиза Белависта в Санто Доминго де лос Колорадос, на към 80 километра от столицата Кито.

Началникът на полицията Фаусто Салинас заяви, че 108 пандизчии се търсят, откакто други 112 бегълци са били хванати.

Затворническите управляващи на южноамериканската страна SNAI обявиха, че са задействали " протоколи за сигурност ", с цел да овладеят " разстройствата в реда ".

След конфликтите 13 души са били откарани в болница, като някои от тях са със съществени пострадвания.

В края на април президентът на Еквадор разгласи изключително състояние в три западни провинции поради възходящата престъпност.

Еквадор е изправен пред най-смъртоносните протести в пандизите в своята история, които шокираха страната и разкриха силата на бандите, настоящи в пандизите. През септември предходната година към 119 пандизчии бяха убити в затвор в Гуаякил. По-малко от два месеца по-късно минимум 68 пандизчии починаха при нови размирици в същия затвор.

Президентът Ласо разгласи общонационално 60-дневно изключително състояние през октомври след протестите в пандиза. Репресията обаче беше изправена пред рецензии от Конституционния съд, който понижи на половина изключителния интервал на 30 дни и дефинира, че военните би трябвало да поддържат единствено полицейските интервенции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР